interview

HET PAROOL


Medium: dagblad Het Parool
Datum: 08 februari 2017

Journalist: Nina Reinierse 
Fotograaf: Dingena Mol
 

 
Ik vind het fijn dat ik van niemand afhankelijk ben, behalve van mezelf. Als iets niet lukt, moet je weer wat anders proberen.
— Thamara

LEVEN TUSSEN VRIJHEID EN ONZEKERHEID

"Zzp'ers en flexwerkers ontbeert het aan zekerheid, stelde de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid gisteren (7 februari 2017 - red.). Die situatie kan leiden tot stress en gebrek aan erkenning. Scholing, innovatie en risico's worden gemeden. Wat is de ervaring van Amsterdamse zelfstandigen?" 

Hier lees je mijn bijdrage:

 
 
Pagina 1 van het 2 pagina's tellende krantenartikel

Pagina 1 van het 2 pagina's tellende krantenartikel

Interview 

Interview 

 
 

VOLLEDIGE TEKST INTERVIEW

'"Ik wil veel van de wereld zien, daarom woon en reis ik steeds in het buitenland. Ik ben altijd onderweg. Ik wist altijd al dat ik zo wilde leven. Ik houd van projectmatig werken en heb nooit anders gedaan. Mijn coachingsbedrijf run ik volledig online. Dat heeft het voordeel dat ik overal waar internet is, aan de slag kan. Voor mij is dat een droom die uitkomt."

"Wonen doe ik tijdelijk in verschillende huizen, ik pas op katten of zorg voor de planten. Ik maak me niet druk om de toekomst. Ik heb een spaarpotje, maar hoef niet te sparen voor gezin of hypotheek. Ik vind het fijn dat ik van niemand afhankelijk ben, behalve van mezelf. Als iets niet lukt, moet je weer wat anders proberen."

"Hoe je daarmee omgaat, hangt 100 procent van jezelf af. Daarbij heb ik bewust voor deze manier van werken gekozen. Anderen zijn misschien gedwongen zzp’er, terwijl ze liever in loondienst zouden willen zijn. Goedkeuring van een baas mis ik niet. Als mijn bedrijf succesvol is, is dat mijn schouderklopje. Ik heb altijd wel mensen bij wie ik terecht kan met vragen. Hoewel ik voor mezelf werk, ben ik niet alleen."'