Waanzinnige handgemaakte en creatieve cadeautjes om in december weg te geven

 

December is de maand van de cadeautjes. Cadeautjes voor Sinterklaas, cadeautjes voor kerst en cadeautjes voor al je leuke relaties en klanten. I looooove cadeautjes en de mensen die me al een tijdje volgen, weten dat ik regelmatig cadeautjes weggeef. Vandaag geen cadeautje van mij, maar wel een hele berg aan waanzinnige suggesties voor mooie dingen, die jij alle leuke mensen om je heen cadeau kan doen. Dikke vette kans natuurlijk dat je al van alles hebt gekocht, maar ik schat de kans ook groot dat je dit juist nog last minute gaat doen. En naja, cadeautjes kan je natuurlijk altijd kopen en geven, ook als het niet de laatste maand van het jaar is. 

De lijst die ik heb samengesteld is heel persoonlijk. Het zijn allemaal zelfstandigen die met een enorme passie handgemaakt vakmanschap leveren en het zijn vrienden van me of virtual assistants die er een creatieve side business op na houden. 

Vergaap je aan al het moois, geniet ervan en shop ze. 

 

1. MYSTORYTEE
www.mystorytee.com

Annyck Nelissen is een fantastische virtual assistant met een enorm creatief brein. Samen met haar partner in crime ontwerpt ze T-shirts met een stellig verhaal. Ze zijn waanzinnig inspirerend en ze dagen je uit om keihard te gaan staan voor waar je in gelooft. Met een T-shirt van mystorytee draag je letterlijk uit waar je voor staat. En natuurlijk met een knipoog, om enorm te genieten terwijl je dat doet. 

 

2. MALOU ZUIDEMA ILLUSTRATIES
www.malouzuidema.com 

Malou Zuidema maakt illustraties waar ik graag naar kijk, die me soms aan het denken zetten en die me vaak hardop laten lachen. Het is lief, het is herkenbaar, het is donker en hilarisch. I simply love her work. Ze ontwerpt van alles, waaronder wenskaarten. Wil je een keer wat anders door de brievenbus gooien dit jaar? De kaarten van Malou zijn gegarandeerd een hit.  

 

3. VEEN
www.veenprints.com

Bo en Luke van Veen zijn broer en zus en samen een belachelijk creatief design duo. Ze ontwerpen kleurrijke prints met een adventure, die ze vervolgens in alle mogelijke vormen aanbieden. Denk aan behang, T-shirts, petten, sokken, babykleertjes, jurkjes, kussens, stoelen, noem maar op. Voor deze twee is niets te gek. En leuk om te weten: al hun ontwerpen zijn gebaseerd op heel specifieke dingen of dieren, die ze tegenkomen op de vele reizen die ze hebben gemaakt en dit leggen ze ook nog eens vast op camera, zodat je precies kunt zien waar het idee achter je net aangeschafte print vandaan komt.  

 

4. SCHULP KERAMIEK
www.schulpkeramiek.com

Ranni Mazliah maakt vreselijk mooi keramiek werk. Het is ambachtelijk en authentiek en bij alles wat hij maakt zit ik altijd te kwijlen. Grote schalen, kleine bakjes en gave koffiemokken. En, pretty cool, hij maakt keramieken sieraden. Alles ook nog eens in ontzettend mooie kleuren. Van natuurlijk bruin tot diepblauw en turquoise en alles daar omheen. 

 

5. BOYS BIER
www.boysbier.nl

Bram Burger en co van LaBolleur brouwen mega lekker bier voor stoere mannen. Ik als vrouw drink het overigens stiekem ook en dat mag gewoon van Bram. Boys Bier is een echt Amsterdams merk en dit biertje begint goed populair te worden, want het is in steeds meer horeca verkrijgbaar. Snap ik goed, want het is ook gewoon heel erg lekker.  

 

NO-BULLSHIT ADVIES, VIP DOWNLOADS EN BEHIND-THE-SCENE DETAILS RECHTSTREEKS IN JE INBOX, SAY YES?

Voor virtual assistants die klaar zijn met wat 'moet' en 'hoort' en verlangen naar meer vrijheid en avontuur, om de wereld te veroveren op je eigen manier.


BusinessSiona Landveld