In 6 maanden je eigen virtual assistant business en rocking it as a pro.
— Thamara

 

BlueberryDynamic12-lowres.jpg

wat is

B. Business


Je weet dat je zelf de beste baas bent die je ooit zal krijgen, daarom wil je als zelfstandig virtual assistant je eigen bedrijf opzetten. En natuurlijk omdat je ook zo iemand wilt zijn, die tijdens reguliere kantoortijden op een terrasje druk op haar laptop zit te typen of zo nu en dan met haar veel te witte billen op een tropisch strand haar pauzes doorbrengt.

I get it. Want je geld verdienen als virtual assistant biedt je zoveel mogelijkheden, dat je sinds je het hebt ontdekt weet dat er echt niets ter wereld bestaat dat nog gaver is dan dit. Klein detail is alleen dat je nog geen idee hebt hoe je dit waar gaat maken, maar daarom is er natuurlijk het B. Business programma. Een super persoonlijk traject waarbij ik 6 maanden lang aan je zijde sta als je business partner.

 
 
B. Business - Virtual Assistant Opleiding
 
 

Want toegegeven, de vrijheid die het virtual assistant zijn je biedt duizelt je ook. Zelf bepalen welke werkzaamheden je doet, alléén maar werken met mensen die je leuk vindt en ook nog eens volledig locatie-onafhankelijk zijn en dus echt vanaf elke plek op aarde kunnen werken is freaking duizelingwekkend. Super gaaf, maar ook retespannend. 

Wat dat duiveltje op je schouder tegen je zegt om je aan het twijfelen te brengen? Dat het starten van je eigen online virtual assistant bedrijf echt bloody veel werk is en je geen idee hebt hoe je dat moet aanpakken. Dat het hele online werken hartstikke nieuw is en je nog heel erg veel moet leren, ben je gek? Dat je een veel te groot risico neemt en maar beter in loondienst kan blijven. En ondanks dat je heel goed weet dat jij dit kan, juist jij, hoor je soms toch stiekem ‘oh my, wat als ik dit niet kan?’.

 

OH HELLO BABY, KNAL DAT DUIVELTJE VAN JE SCHOUDER. NU. ER IS NAMELIJK ECHT NIETS WAT JIJ BETER KAN DAN DOEN WAT JE ECHT HEEL ERG LEUK VINDT.

 

En je bent hier, omdat je slim bent en weet dat je met de juiste hulp 10x zo snel je droom waarmaakt. Je doel is om als virtual assistant geld te verdienen en te genieten van vrijheid, dus waarom zou je forever aanklooien, als je ook binnen no time daadwerkelijk je eigen bedrijf kunt neerzetten en de ene na de andere heerlijke ondernemer binnensleept? Met het B. Business programma doe je precies dat: onder professionele begeleiding je volledig eigen bedrijf uit de grond knallen.

 

NA AFLOOP VAN HET PROGRAMMA

 • heb je je dromen over je ideale eigen bedrijf vertaald naar de praktijk
 • heb je je eigen bloody website LIVE
 • beheers je in ieder geval één zakelijk social media kanaal als een pro
 • weet je hoe je (de juiste) klanten naar jou toe laat komen
 • heb je een kant-en-klaar systeem én script voor elke samenwerking (lees: een killer klantenservice)
 • ben je volledig locatie-onafhankelijk en heb je alle tools, die je nodig hebt als starter, ingericht en in gebruik 
 • heb je alle officiële zaken, zoals je administratie, verzekeringen en juridische documenten, op orde
 • weet je exact hoe je voor jezelf content-, social media- en e-mail marketing moet inzetten

 

JE EERSTE PAAR EURO'S VERDIEND TIJDENS EEN MICRO-STAGE

 

Ineke Kremers- Blueberry Dynamic - Virtual Assistant

Ineke Kremers

‘Ik was onzeker over het starten als VA en ik heb voor Thamara gekozen, omdat zij de nadruk legt op het opzetten van een bedrijf dat bij je past en niet één uit een dozijn is. In korte tijd heb ik meer gedaan dan ik ooit zelf alleen had kunnen doen. Ik was eerst erg bezig met hoe het hoort en dit programma heeft mijn ogen geopend. Het is echt hard werken, aan je bedrijf én jezelf, maar ik weet nu ook dat ik echt alles zelf mag inrichten zoals ik dat wil en het ook altijd kan aanpassen. Het is fantastisch om zelf beslissingen en keuzes te maken. 

Leonie Klaver - Blueberry Dynamic - Virtual Assistant

Léonie Klaver

‘Ik had echt geen idee waar ik moest starten om zelfstandig als VA aan de slag te gaan en tijdens dit programma kon ik alles leren wat ik wil en moet weten. Waarom zelf het wiel uitvinden? De kwaliteit van de lessen is erg hoog. Ook was het superfijn te zien dat Thamara echt naar je kijkt en direct het programma aanpast waar nodig. Ik was er al van overtuigd dat ik een goede keus had gemaakt en Thamara’s aanpassingsvermogen bevestigt dit weer. Het was zo tof. Mijn bedrijf is niet langer een abstract idee. Ik krijg er zo veel energie van.'


 

JE EIGEN TOEGEWIJDE EN PERSOONLIJKE BUSINESS PARTNER

Zes maanden lang heb je de enorme luxe van een partner in crime aan je zijde. Je krijgt mij, Thamara, als je altijd aanwezige business partner. Je hebt 24/7 toegang tot mijn expertise en ervaring. Ik denk met je mee en help je knopen door te hakken, waar jij dat moeilijk vindt. Ik help je mogelijkheden te zien, wanneer jij denkt dat wat je wilt niet haalbaar is. Ik zoek oplossingen voor die zaken waar je echt van gruwelt. Ik maak leuk wat je moeilijk vindt. Ik zit boven op elke letter die je schrijft. Alles om jou belachelijk goed te maken in wat je doet. Een uniek concept in virtual assistant Nederland. 

 

B. BUSINESS DRAAIT HELEMAAL OM HET OPZETTEN VAN JOUW BEDRIJF, OP JOUW MANIER EN VOLGENS MINIMALE OPZET MET GROOTS RESULTAAT.

 

Want wat ondernemen echt moeilijk maakt? Niet het regelen van alle officiële zaken, maar het neerzetten van een bedrijf dat eigen is. Om onafhankelijk van wat 'moet' en 'hoort' een vorm van werken te vinden die bij je past; waar je enthousiast van wordt en vol vertrouwen achter staat.

Als je ‘het internet’ moet geloven, dan lijkt het net alsof je vanaf dag één een awesome website moet hebben én een solid marketing strategie én een nieuwsbrief én een superstar moet zijn in alle online tools van de wereld en weet-ik-het-wat-nog-meer. 

BULLSHIT

Feit is dat je om te starten een minimale opzet nodig hebt, de rest komt later. Samen realiseren we dit.

 

VOOR WIE IS B. BUSINESS?

Voor jou, als jij een man of vrouw bent die...

 • het helemaal spuugzat is om fulltime voor een baas te werken
 • dolgraag de hele wereld wilt rondreizen met je bedrijf onder je arm
 • door de virtual-assistant-business-bomen het bos niet meer ziet
 • gek is op alles online
 • een kei is in organiseren, creëren en recht maken wat krom is
 • houdt van onderzoeken en dingen voor elkaar krijgen

 

 

KLAAR VOOR ACTIE; NIET MEER DROMEN, MAAR HARD WERKEN EN ÉCHT VOOR JEZELF BEGINNEN

 

MAARRE, WAT ÍS NOU PRECIES EEN VIRTUAL ASSISTANT?

Goede vraag, daar bestaan namelijk nogal wat misvattingen over. Eén ding is zeker, een virtual assistant is iemand die digitaal werkt, locatie-onafhankelijk is en samenwerkt met andere ondernemers. Maar is een virtual assistant een online personal assistant of secretaresse? Dat kan, maar het is zeker geen regel.

Weet je wat het is met virtual assistants? Er is geen vaste omschrijving voor wat een VA doet. Virtual assistant betekent zowel alles als niets. Ik ken VA's die gespecialiseerd zijn in dagelijks management en administratie, maar ook VA's die zich alleen bezig houden met webdesign, het boeken van reizen en organiseren van privéfeestjes of alleen maar digitale plakboeken maken (ja echt).

Dus als je denkt dat een VA per definitie een personal assistant 2.0 is, dan is dit het moment om dat idee los te laten. Cuz it ain't. Virtual assistants komen in veel vormen. Aan jou de keuze wat voor virtual assistant je wilt zijn.  

 

Sandra Keus - Blueberry Dynamic - Virtual Assistant

Sandra Keus

‘Een goede basis is een must en ik wilde niet zelf het wiel uitvinden. Want er is al ZO veel wat op je afkomt als je voor jezelf gaat beginnen. Ik denk dat veel mensen (waaronder ik) dat onderschatten. Ik wilde graag het programma bij Thamara volgen, want ze is een eigentijdse onderneemster met een no-nonsense aanpak. Ze is lekker fris, spontaan en enthousiasmerend en ze heeft een levensstijl die mij aanspreekt. Ik heb ZO veel gehad aan dit programma. Een bevestiging voor wat ik al wist, meer verdieping en een hoop 'oh ja, goed dat je het zegt, want daar had ik zelf helemaal niet aan gedacht' onderwerpen. Het was belangrijk voor me om te leren dat er echt een hele hoop komt kijken bij het ondernemerschap en dat je moet experimenteren, kijken wat wel en niet werkt, dat je af en toe mega op je plaat kan gaan, maar je altijd moet blijven geloven in jezelf! Ik ben Thamara super dankbaar dat ze me zo heeft geholpen. Ik vind haar echt een SUPERSTAR!' 

Marije Kievits - Blueberry Dynamic - Virtual Assistant

Marije Kievits

‘Ik ben bescheiden en een twijfelaar en daarom houd ik ervan eerst dingen goed te bestuderen en te leren voordat ik het in de praktijk toepas. De opleiding was echt super. Het was pittig om het naast mijn fulltime baan te doen, maar met alles wat ik nu heb geleerd kan ik gelijk aan de slag. Ik vond het heel leuk om te onderzoeken hoe ik mijn leven precies wil inrichten en waarom. Waar ik eerst altijd dacht dat het in het leven of het één of het ander is, weet ik nu dat dat helemaal niet zo is. Het was voor mij heel belangrijk om te ervaren dat ik het echt op mijn eigen manier kan doen en dat er zoveel meer mogelijk is dan je denkt. Je hebt de vrijheid om je werk en je leven zelf in te delen, zoals jij het wilt. Zo vond ik de marketinglessen moeilijk, want het is niet echt mijn ding, maar nadat ik de opdrachten had gedaan, bleek dat ik eigenlijk heel leuke marketingtechnische dingen kan doen die toch bij mij passen. Ik ben zo enthousiast nu en ik weet dat alles mogelijk is.'
 


 

DE INHOUD

Het B. Business programma is een traject van 6 maanden en volg je volledig online. Met behulp van teksten, video's en graphics verdiep je je in zowel de theorie als de praktijk van zowel het opzetten van een eigen bedrijf als de wondere wereld van de virtual assistants. Je volgt lessen en maakt opdrachten en er is veel ruimte voor verdieping in de materie.

Maar bovenal is het een heel persoonlijk traject en dat betekent dat jij en ik intensief gaan samenwerken. We hebben regelmatig online contactmomenten waarin we onderzoeken waar jij behoefte aan hebt in je leven en je bedrijf. Ik leer je alles wat je moet weten en samen zorgen we ervoor dat jij alles weet en opzet om knallend van start te gaan. 

Al voor het einde van het programma heb je je eigen bedrijf en verdien je misschien wel je eerste euro's. Na afloop heb je in ieder geval de absolute basis staan, inclusief smooth-ass systemen, templates en andere kant-en-klare actiedocumenten. En het allerbelangrijkste, je weet precies hoe je aan klanten komt, hoe je jezelf promoot en hoe je marketing leuk maakt. Precies die dingen waarvan je nu denkt dat ze ingewikkeld zijn, master je straks als een pro en vind je superleuk om te doen.

 

WAT JE LEERT

Alles wat jij nodig hebt om binnen 6 maanden een minimale versie van je eigen bedrijf up and running te hebben, zodat je zichtbaar bent en geld kunt verdienen. En natuurlijk leer je hoe je jezelf presenteert als virtual assistant en hoe je online samenwerkt met andere ondernemers. De volgende onderwerpen komen sowieso aan bod en verder is er veel ruimte voor eigen inbreng. Wat vind jij gaaf? Waar wil jij goed in worden?

 
 
 
 

INCLUSIEF

EEN MICROSTAGE!! Al tijdens het B. Business programma een keer het hele samenwerkingsproces door met een inspirerende ondernemer; communiceren, factureren, uitvoeren. Oftewel, samenwerken. Leren door te doen en zo een dikke vette voorsprong krijgen op andere VA's. Want na deze microstage deins jij nergens meer voor terug, je weet exact hoe je elke samenwerking moet aanpakken. 

 

WAAROM 6 MAANDEN

Omdat je die tijd minstens nodig hebt om de basis van het ondernemen te begrijpen én in de praktijk te brengen. Vooral dit laatste is iets waar veel startende ondernemers tegenaan lopen. Ik zie continu VA's die alle basiskennis in huis hebben, maar verstrikt raken in de uitvoer ervan en daardoor niets van de grond krijgen. Wat resulteert in stagnatie, frustratie en het gevoel het niet te kunnen. Super jammer, want ik weet dat je het kunt. Jij weet dat je het kunt. Daarom help ik je wel 6 maanden lang, en zelfs super intensief, zodat je onder begeleiding alles tot uitvoer kan brengen. Daar heb je wat aan.

Het is nou eenmaal een feit dat je makkelijker en sneller dingen voor elkaar krijgt als je samenwerkt. Ik werk zelf ook samen met een team van fantastische professionals, zij zorgen ervoor dat ik dingen gedaan krijg. Want ook al ben ik een super georganiseerd en productief persoon, ik ben geen superwoman. Ik ben gewoon een drukke ondernemer en een mens met een chaotisch leven en krijg het in m'n ééntje echt niet voor elkaar om al mijn eigen deadlines te halen. Maar samen met iemand anders wel. 

 

NIET NÁ 6 MAANDEN BEGINNEN, MAAR NU BEGINNEN EN WEL 6 MAANDEN PERSOONLIJKE BEGELEIDING

 
 
B. Business - Virtual Assistant Opleiding
 
 

WAT JE KRIJGT

 • 6 maanden lang persoonlijke startup begeleiding, bestaande uit:
  • regelmatige online contactmomenten waarin ik je theoretische lessen geef en je actief begeleidt bij het maken van keuzes, het bouwen van je website, het ontwikkelen van je marketingstrategie, en alles, echt ALLES, wat er op je pad komt.
  • een wekelijkse schriftelijke evaluatie, incl. uitgebreide feedback en praktische tips & tricks.
  • 24/7 toegang tot mij, om al je vragen aan te stellen 
 • 6 maanden lang lesmodules, bestaande uit:
  • theoretische kennis over ondernemen en werken als virtual assistant
  • praktijkopdrachten
  • kant-en-klare workflows en templates
 • Toegang tot de grootste VA community van Nederland 
 • De volgende documenten: Algemene Voorwaarden, Overeenkomst en WOW-je-klant document

 

DE KOSTEN

De kosten voor het programma zijn €2.250,- ex. btw.*

* Inclusief btw is dat een bedrag van €2.722,50. De kosten kun je opgeven als investering bij het doen van je jaarlijkse IB-aangifte en de btw kun je, afhankelijk van je situatie, volledig terug krijgen.
** Betalen kan in één keer of in 6 termijnen. Bij betaling in 6 termijnen wordt er 10% extra in rekening gebracht. Je betaalt dan €412,50 ex. btw per maand. Inclusief btw is dat €499,13 per maand.

 

In korte tijd heb ik meer gedaan dan ik ooit zelf alleen had kunnen doen.
— Ineke Kremers
 

** BENIEUWD WANNEER JE KUNT BEGINNEN? **

 

 

VRAGEN?

Heb je nog vragen? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen hieronder of je vraag wordt beantwoord en neem anders contact met me op. VEELGESTELDE VRAGEN

Klinkt te gek, maar waarom 6 maanden? Dat is zo lang.
Omdat je die tijd minstens nodig hebt om de basis van het ondernemen te begrijpen en in de praktijk te brengen. Theorie is super belangrijk, maar implementatie nog meer. En in de praktijk heb je tijd nodig én een persoonlijke begeleider. In bijvoorbeeld drie maanden kun je super veel leren, maar ik wil dat je na afloop ook echt aan het werk bent. Ik wil dat je website live is en je je basissystemen op orde hebt. Ik wil dat je bloody kickass bent en geld verdient.

Ik twijfel, want het is voor mij heel belangrijk dat ik, voor die 6 maanden voorbij zijn, geld verdien.
Dat snap ik en dat kan ook gewoon. Ik heb met meerdere VA’s gewerkt die binnen drie maanden hun eerste klant hadden. Of dit lukt, hangt helemaal van jezelf af, maar als het belangrijk voor je is dan gaan we daar samen helemaal voor. Je moet het zo zien: vanaf de eerste dag van het B. Business programma bouw je aan je eigen bedrijf. Dit doe je stap voor stap en na die zes maanden staat de absolute basis en heb je je zaken goed op orde. In de tussentijd kan er van alles gebeuren. Ik ken fantastische VA’s die al klanten hadden voordat ze een website of social media kanalen hadden. 

Waarom is het zo belangrijk dat die basis er staat? Dat kan toch ook later. 
Alles kan later. Maar wanneer is dat? Ik spreek wekelijks startende VA’s die me vertellen dat ze zo overweldigd zijn van alles wat ze willen/moeten/denken te moeten doen, dat ze hun focus compleet kwijt zijn en amper vooruit komen. Ze verliezen zichzelf in het uitzoeken en optimaliseren van van-alles-en-nog-wat, waardoor ze niet toekomen aan het daadwerkelijk vinden van betalende klanten. Daarom wil ik je zo graag helpen om de essentiële zaken meteen goed te doen, zodat jij minder hoeft te klooien en gewoon geld kunt verdienen.  

Garandeer je me dat ik na afloop een succesvol eigen VA bedrijf heb?
Nee, een 100% garantie bestaat niet. Dit is geen one way ticket to the tropics en ik ben Hans Kazàn niet. Ik geef je alle kennis en handvatten, die je nodig hebt om van start te gaan en een goedlopend bedrijf op te bouwen. Of dit ook lukt is helemaal aan jou. Er bestaat geen programma dat je in één keer naar een Hollywoodachtig succesleven katapulteert. Het is hard werken en je moet flexibel kunnen zijn en willen blijven leren. Dat gaat altijd door, ook lang na dit programma. Gelukkig is het ongelooflijk leuk en bevredigend om deze verantwoording in eigen handen te hebben. En ik begeleid je natuurlijk met alles.

Het is een online programma, hoe werkt dat?
Het gehele programma volg je van achter je computer en daarom kan je dat overal vandaan doen; de keukentafel, de bieb of zelfs een café in Costa Rica. Er wordt gebruik gemaakt van mixed media, zoals tekst, video en graphics en verder hebben we contact via verschillende online kanalen, zoals Skype en WhatsApp.

Het is een gepersonaliseerd traject, wat betekent dat precies?
Er is een basis aan lesmateriaal, dat voor iedereen hetzelfde is en de rest is volledig op jouw behoeften afgestemd. We hebben dus veel contact en samen gaan we onderzoeken wat jij nodig hebt. Een voorbeeld: misschien heb je een gruwelijke hekel aan bloggen. Dan ga ik je niet alle ins and outs van het bloggen leren, maar gaan we kijken naar wat je wel leuk vindt en waar je goed in bent en duiken we daar helemaal in. Want het enige dat telt, is dat jij iets neerzet waar je je goed bij voelt en wat je volhoudt. En het is een fabeltje dat je bijvoorbeeld moet bloggen om succesvol te zijn. Er zijn meerdere wegen naar Rome. 

Hoeveel tijd moet ik hier wekelijks voor vrijmaken?
Minimaal 10 uur per week en waarschijnlijk meer, het is afhankelijk van je eigen inzet. Hoe meer tijd en energie je erin steekt, hoe meer je eruit haalt. 

Minimaal 10 uur? Hoe maak ik daar tijd voor?
Simpel, door ervoor te kiezen. Als jij een succesvol eigen bedrijf wilt ontwikkelen, dan moet je daar bloed, zweet en tranen in steken (ook veel enthousiasme en lol trouwens). Als je die tijd er nu niet voor vrij kan maken dan is dit niet het moment voor je om dit programma te doen of om überhaupt een eigen bedrijf op te zetten.

Kan ik meedoen als ik al mijn eigen VA bedrijf heb?
Ja, dat kan zeker, je bent niet de enige. Het is een goede manier om je huidige bedrijfsvoering te evalueren en een nieuwe vruchtbare manier van werken te ontwikkelen. Je kunt ontzettend veel nieuwe dingen leren, die je kunt inzetten om efficiënter te werken, leukere samenwerkingen aan te gaan en meer geld te verdienen. 

Kan ik meedoen als ik in de komende 6 maanden op vakantie ga?
Yes, dat is geen probleem. Het is een gepersonaliseerd programma, wat betekent dat het flexibel is. Ga je echter voor maanden weg en ben je niet van plan dan te werken? Neem dan even contact met me op, dan bespreken we wat handig is.