B. Business is een leertraject dat je in 6 maanden opleidt tot zelfstandig werkend Virtual Assistant. Het programma is een unieke combinatie van persoonlijke ontwikkeling, praktijkgerichte begeleiding en vooral veel leren door te doen. Alles volledig online natuurlijk zodat je vast kunt wennen aan de eindeloze vrijheid die het bestaan als freelance Virtual Assistant je straks te bieden heeft.

 

Wat is een Virtual Assistant

Virtual Assistant is een beroep dat relatief kort bestaat. Sinds de opkomst van het internet is het steeds makkelijker geworden je eigen werk te creëren en om te werken waar en wanneer je zelf wil. Als Virtual Assistant maak je daar dankbaar gebruik van door uitsluitend online te werken. Je biedt uiteenlopende ondersteunende diensten aan ondernemers en bedrijven en je hebt daar alle vrijheid in. Je weet zelf waar je goed in bent en kiest het werk wat je zelf het leukste vindt. En het belangrijkste natuurlijk, jij bepaalt zelf hoeveel uur je werkt, wanneer je het werk uitvoert, en vooral waar je werkt.

Veel VA's combineren hun werk met een reizend bestaan en werken vanaf zonnige locaties in alle uithoeken van de wereld. Andere VA's werken juist het liefst thuis aan de keukentafel om zoveel mogelijk tijd aan hun gezin te kunnen besteden. Welke weg je ook kiest, Virtual Assistant is een beroep waar je alle kanten mee op kan.

 
 foto: Dingena Mol

foto: Dingena Mol

Hoi, Ik ben Thamara!

Ik geef mensen die op zoek zijn naar meer vrijheid en zelfbeschikking in hun werk de middelen om binnen 6 maanden als zelfstandige aan het werk te zijn onder hun eigen voorwaarden. Toen ik jaren geleden zelf als Virtual Assistant begon was het beroep nog praktisch onbekend in Nederland. Maar ik wist het meteen, dit zou voor mij de perfecte oplossing zijn om te kunnen reizen en werken tegelijk. Dat bleek binnen korte tijd zo succesvol dat ik van alle kanten de vraag kreeg hoe ik dat voor elkaar had gekregen. Ik heb mijzelf toen in korte tijd doorontwikkeld en van Blueberry Dynamic een opleidingscentrum gemaakt. Sinds 2015 hebben al meer dan 50 mensen het B. Business leertraject succesvol afgerond.

 

Wat leer je tijdens het B. Business leertraject

B. Business is een praktijkgericht programma waarin je begint met de absolute basis. Aan het eind van het leertraject heb je alles in handen om aan het werk te gaan als zelfstandig Virtual Assistant. Het komt zelfs regelmatig voor dat deelnemers voor het einde van het traject hun eerste klant al binnen hebben.

Wat je leert tijdens B. Business:

 • Het grote geheim van succesvol ondernemen is zelfkennis. Het B. Business leertraject begint daarom met een uitgebreide module persoonlijke ontwikkeling en een introductie van de mindset die nodig is voor succesvol zelfstandig werken.
    
 • Je leert dat een Virtual Assistant heel veel meer is dan een online secretaresse en je maakt kennis met de enorme variatie aan vaardigheden die je in kunt zetten als Virtual Assistant. 
   
 • Je leert hoe je je werk als Virtual Assistant vorm geeft zodat het bij je droomleven past in plaats van je leven aan te hoeven passen aan je werk.
   
 • Je leert omgaan met de online tools die nodig zijn om volledig locatie-onafhankelijk te kunnen werken, waar ter wereld jij of je klant zich ook bevindt.
   
 • Je leert je eigen website bouwen en beheren.
   
 • Onder begeleiding van persoonlijke coaching ga je op zoek naar je sterkste kwaliteiten en leer je deze omzetten naar diensten en producten. Daarna leer je hoe je deze diensten of producten op een effectieve manier kunt gaan aanbieden.
   
 • Je leert hoe je op verschillende manieren aan klanten kunt komen. Je gaat ontdekken welke methode het best bij jou past. Daarna ga je dit direct toepassen in de praktijk om je eerste klant binnen te halen.
   
 • Je leert hoe je jezelf kunt onderscheiden van andere VA's.
   
 • Je leert hoe je op professionele wijze een samenwerking aangaat met een klant en een 5 sterren klantenservice aflevert.
   
 • Je leer hoe je social media kunt gebruiken om een sterke online aanwezigheid neer te zetten en hoe je dit inzet om precies de klanten aan te trekken die bij jou passen.
   
 • Je leert wat content marketing is en hoe je een blog kunt inzetten om meer bekendheid te creëren voor jezelf en je klanten.
   
 • Je leert effectief gebruik maken van e-mail marketing. Je leert een nieuwsbrief opzetten, beheren en inzetten om je netwerk te vergroten en nieuwe klanten aan te trekken.
 

Wat kun je verwachten

Het B. Business leertraject is een intensief en serieus programma. Het vraagt van jou een behoorlijke investering in zowel tijd als geld. Daar krijg je natuurlijk iets heel moois voor terug.

Na het afronden van het leertraject:

 • kun je overweg met verschillende online tools om locatie-onafhankelijk te kunnen werken
 • heb je ontdekt wat jouw grootste kracht is en snap je hoe je dit kunt omzetten naar een ondersteunende dienstverlening waar je voor betaald krijgt
 • heb je een unieke naam gekozen voor je business
 • heb je een eigen website met een blog en nieuwsbrief
 • heb je verschillende manieren geleerd om klanten aan te trekken 
 • sta je ingeschreven bij de KVK en mag je officieel van start
 • weet je hoe je een factuur stuurt en een simpele administratie bijhoudt
 • heb je misschien zelfs al je eerste betalende klant

Het is wel belangrijk om rekening te houden met het volgende: 

 • B. Business bestaat uit een strak programma dat 24 weken duurt. Buiten de ingebouwde rustmomenten is er binnen het programma weinig ruimte om onderdelen te missen. Het is belangrijk te zorgen dat je een half jaar lang de tijd hebt om er met volle overtuiging aan te kunnen werken.
    
 • Houd er rekening mee dat het programma een gemiddelde tijdsbesteding van 10 uur per week vraagt om de modules te behandelen en opdrachten uit te voeren. In de praktijk zal het de ene week meer tijd kosten en de andere week wat minder. Dit is sterk afhankelijk van de betreffende module en de kennis en ervaring die je al in huis hebt.
   
 • B. Business draait volledig om persoonlijke hulp en begeleiding om jou zo snel mogelijk op weg te helpen. Er wordt echter wel een behoorlijke mate van zelfstandigheid van jou verwacht. Het is tenslotte een opleiding tot zelfstandig werkend Virtual Assistant.
 

 
Saskia+Mardi+-+Saskia+Mardi.jpg

Saskia Mardi
www.saskiamardi.com

"Ik werk beter als iemand het allemaal in de gaten houdt en mij af en toe een schop onder mijn kont geeft. Daarom koos ik voor de opleiding bij Thamara. Ze was consequent, flexibel, ik kon op haar rekenen en voelde me heel comfortabel bij haar, ik mocht mezelf zijn, móest mezelf zijn. Dat is ook het belangrijkste en meest waardevolle dat ik heb geleerd van mijn tijd samen met Thamara: to run my business my way. Zij heeft mij geholpen om iets neer te zetten dat aan alle kanten schreeuwt SASKIA! Ik moest gaan zitten, nadenken en opschrijven waarom ik voor mezelf wil werken, hóe ik wil werken en wat succes nou betekent voor MIJ. Thamara’s modules en adviezen waren waardevol, goed over nagedacht en up to date. Door de kennis die Thamara met mij heeft gedeeld zijn de (meeste) angsten die ik eerst had verdwenen en heb ik zonder stress en met een goed gevoel de opleiding afgerond. Ik heb nu een hoop kennis, veel meer zelfvertrouwen en een killer business that’s ready to roll!"

Ingrid+Meijer.jpg

Ingrid Meijer
www.truebluebacking.nl

"Ik heb ruim 20 jaar in loondienst gewerkt en ik vond de overstap naar het ondernemerschap doodeng, om eerlijk te zijn. Ik wilde me daarom zo goed mogelijk voorbereiden, om mezelf de grootste kans te geven om een succesvolle start te maken. Thamara’s aanpak sprak me het meeste aan: lekker samen knallen. De opleiding is ontzettend compleet. Zonder B. Business had ik nooit zo’n goed inzicht gehad in wat ik precies wil en kan. Thamara is betrokken en staat altijd klaar met adviezen en peptalks, die mij door moeilijke momenten heen hebben geholpen. Deze zes maanden waren een rollercoaster en nu heb ik echt een up and running business en al mijn eerste klanten! Zonder Thamara was me dit nooit zo gelukt, zij is echt een inspiratie voor alle vrouwen die als zelfstandige aan de slag willen gaan."

 

 

aanmelden

Juli 2018 gaat er weer een nieuwe ronde van start. Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

 
 

 
Sandra Keus.jpg

Sandra Keus
www.samenmetsan.nl

"Daar zit ik dan. Op Schiphol bij gate C15 te wachten op mijn vlucht naar Malaga. Het avontuur gaat beginnen, ik ga een paar maanden vanuit Spanje aan mijn eigen bedrijf werken. Wie had dat gedacht aan het begin van 2015? Ik herinner me nog goed dat ik Thamara via Twitter op het spoor kwam. Wauw, zij doet precies wat ik zou willen! Ik ben haar zo dankbaar voor alles. Ik durf echt wel te zeggen dat ik hier anders niet bij de gate zou hebben gezeten. Ze heeft me zoveel geleerd en zoveel van haar eigen tijd in mij gestopt. Ze is een heel tof mens en legt haar hele ziel en zaligheid in haar werk. Ik vind haar een kanjer en de leukste juf EVER!!!"

Saskia-Vandenbroeck.jpg

Saskia Vandenbroeck www.officeconfetti.nl

"De opleiding heeft aan al mijn verwachtingen voldaan. B. Business is een out of the box, praktisch en individueel traject waarin je jezelf beter leert kennen. Het was zo fijn om veel contact te hebben met Thamara, ik heb met haar dingen besproken die ik met niemand anders heb besproken. Thamara veroordeelt niet en heeft nooit gepusht als ik iets niet zo handig deed. Dankzij haar niet aflatende aansporing heb ik nu een eigen bedrijf met de perfecte naam, waar ik zo blij van word! Ook heb ik mijn eigen website gemaakt, ik heb al klanten en ik heb met heel wat tools leren werken. Een belangrijke les die ik meeneem is, dat het niet nodig is om alles perfect voor te bereiden. Geen enkele beslissing is definitief. Je moet er gewoon aan beginnen en dan worden dingen duidelijk. Ik ben zo blij dat ik Thamara heb leren kennen!"

 

 

Veelgestelde vragen

 

Ik wil B. Business gaan doen maar heb al een vakantie geboekt in dezelfde periode, is dat een probleem? 
Dat is in principe geen probleem zolang het een relatief korte vakantie is en je in staat bent de gemiste modules op een later tijdstip in te halen. Sommige deelnemers kiezen ervoor tijdens hun vakantie door te gaan, dat kan natuurlijk ook gewoon en is een mooi voorbeeld van de vrijheid die werken op afstand biedt. Twijfel je of het een goed idee is, neem dan even contact op. 

 

Het is een online leertraject, hoe werkt dat?
Het lesmateriaal wordt gepresenteerd in verschillende vormen zoals tekst, audio en video. Je krijgt het materiaal op vaste dagen toegestuurd via e-mail waarna je er mee aan de slag kunt. Al het persoonlijke contact zoals coaching, begeleiding en het beantwoorden van vragen gaat via digitale weg. De meeste communicatie vindt plaats via e-mail. Dit is niet alleen handig omdat jij zelf kunt bepalen waar en wanneer je aan het materiaal werkt, je oefent gelijk ook met werken op afstand zoals je dat straks met je klanten ook zult gaan doen. 

 

Kun je garanderen dat ik na het volgen van B. Business meteen klanten heb en geld verdien? 
Nee. Ondanks dat het zeker niet ongebruikelijk is dat deelnemers voor het einde van het programma al één of meerdere betalende klanten hebben, kun je hier beter niet vanuit gaan. Waar je staat aan het einde van het programma is voor een groot deel afhankelijk van jouw persoonlijke omstandigheden, zoals de tijd die je beschikbaar hebt voor het programma, de kennis en ervaring waar je van tevoren al over beschikt en je inzet en doorzettingsvermogen tijdens het leertraject. 

  

Kan ik B. Business volgen naast een fulltime baan?
Ja dat kan gewoon, maar het is wel zwaar. Het B. Business leertraject is een intensief programma dat veel van je zal vragen. Het doel is ten slotte om binnen 6 maanden een freelance business op te starten en geld te gaan verdienen als zelfstandig werkend Virtual Assistant en dat is hard werken. Of voor jou het leertraject naast een fulltime baan te volgen is hangt volledig af van je intentie en je persoonlijke omstandigheden. 

 

Heb je nog andere vragen of weet je gewoon niet zeker of B. Business ook voor jou geschikt is?
Neem even contact op dan help ik je persoonlijk verder.