Inhoud & details
B. Business 

banner04.jpg

de hoofdonderwerpen van B. BUSINESS

In B. Business ligt de nadruk in grote lijnen op twee hoofdonderwerpen:

1. Ondernemersmentaliteit
Het ontwikkelen van zelfvertrouwen en zelfstandigheid, een sterke ondernemersmentaliteit en het creëren en onderhouden van een gezonde balans tussen je werk en je privéleven.

2. Vakkennis
De technische kennis, specifieke ervaring en creatieve vaardigheden die nodig zijn voor het succesvol uitoefenen van het vak virtual assistant. 

e-learning, leren waar en wanneer jij wil

De volledige opleiding wordt gegeven vanuit een online leeromgeving waar je als deelnemer op inlogt. Al het lesmateriaal is netjes geordend in de leeromgeving zodat je altijd een helder overzicht hebt. Je kunt de lessen volgen en de opdrachten uitvoeren waar en wanneer het jou het beste uitkomt. Coaching, feedback op vragen en de persoonlijke begeleiding vinden plaats via verschillende digitale kanalen. Je krijgt in totaal een jaar lang toegang tot de leeromgeving zodat je ook na het afronden van de opleiding nog terug kunt komen op de lessen. 

Hoeveel tijd ben je kwijt aan B. Business?

B. Business is een opleiding waarin we veel informatie verwerken in een relatief korte tijd. Houd er rekening mee dat je 16 weken lang minimaal 12 tot 16 uur per week kwijt zult zijn om de opleiding tot een goed einde te brengen. 

  • B. Business houdt rekening met de Nederlandse schoolvakanties. Het kan door tussenkomst van vakanties voorkomen dat de opleiding een langere looptijd heeft dan 16 weken. Kijk hier voor het overzicht van vakanties.
  • Het aangegeven minimum aantal uren is indicatief. De workload is sterk afhankelijk van de inhoud van de betreffende module en zal per week verschillen. Daarnaast speelt je persoonlijke kennis- en ervaringsniveau een grote rol in hoe snel je het materiaal verwerkt.
  • De B. Business opleiding kan in principe naast een fulltime baan gevolgd worden, maar of dit voor jou haalbaar is hangt af van verschillende individuele factoren. Of je de opleiding succesvol kunt afronden naast een fulltime baan hangt sterk af van je motivatie en je persoonlijke omstandigheden. In de praktijk zien wij helaas vaak dat de opleiding te zwaar uitvalt naast een fulltime baan vanwege de intensiteit van het programma. Heb je een fulltime baan en twijfel je of het een goed idee is om B. Business ernaast te doen, neem dan contact op met de klantenservice zodat we samen je situatie kunnen bekijken.

 

 

INHOUD VAN B. BUSINESS

B. Business bestaat uit 16 modules die per week worden behandeld. 

 

WEEK 1 - ZELFKENNIS

Als zelfstandig ondernemer draait je hele onderneming om jouzelf. Een helder inzicht in wie je bent en wat goed is voor jou als individu zal je helpen om keer op keer de beste keuzes te maken als ondernemer. We beginnen de opleiding daarom met verschillende reflectieve opdrachten gericht op individuele bewustwording en het ontdekken van je kernwaarden. Elke beslissing die je neemt tijdens deze opleiding, maar ook lang daarna, zal worden beïnvloed door de kennis en inzichten die je in de eerste paar modules van deze opleiding opdoet.

 

WEEK 2 - COMPETENTIES, VRIJHEID EN JOUW IDEALE ONDERNEMING

Deze intensieve module bestaat uit drie onderdelen die sterk samenhangen. We beginnen met het in beeld brengen van je competenties. Daarna richten we ons op jouw persoonlijke definitie van vrijheid. Als laatste gaan we kijken hoe die twee elementen samengebracht kunnen worden in de vorm van jouw eigen virtual assistant onderneming op een manier dat jij het werk doet waar je het beste in bent, jij je werk met plezier doet en je werk volledig in balans is met je privéleven.   

 

WEEK 3 - MINDSET

In deze module bouwen we verder op de basis die je in de eerste twee modules hebt gelegd en gaan we verder met het ontwikkelen van de virtual assistant mindset. We behandelen onder andere onderwerpen als:
- Lifestyle
- Werk en vrijheid
- De mogelijkheden van locatie-onafhankelijkheid
- Professioneel werken op afstand
- Ondernemersmentaliteit
- Het werk dat een virtual assistant doet
- Wat ondernemers zoeken in een virtual assistant

 

WEEK 4 - DE KUNST VAN HET KIEZEN

Het belangrijkste en meest onderschatte stuk gereedschap voor een succesvolle ondernemersmentaliteit is keuze. In deze module laten we zien waarom de kunst van het maken van goede keuzes van essentieel belang is voor het creëren van een compromisloze focus op succes. Je leert een belangrijke methode waarmee je altijd zelfstandig en daadkrachtig de juiste beslissingen neemt voor je onderneming.   

 

WEEK 5 - DIENSTEN & DOELGROEP

Wat ga je aanbieden als virtual assistant en wie is je doelgroep? In deze module gaan we jouw diensten definiëren en vormgeven. Daarna gaan we vaststellen voor wie jouw diensten specifiek bedoeld zijn zodat je precies weet op wie je straks je marketing moet richten.

 

WEEK 6 - VERDIENMODEL & PRIJSBEPALING

In deze module maak je kennis met de meest gebruikte verdienmodellen voor virtual assistants en besteden we aandacht aan het bepalen van de prijzen van jouw diensten.

 

WEEK 7 - BRANDING & MARKETING

Branding gaat over het gezicht van je onderneming en marketing gaat over hoe je als onderneming communiceert met de wereld. We behandelen in deze module de elementen die relevant zijn voor jou als starter en geven je een frisse kijk op de volgende onderwerpen:  
- Heb je wel of geen logo nodig als starter?
- Wat is de echte functie van je website?
- Wat bedoelen we als ondernemer met communicatie?
- Wat is het belang van een goede bedrijfsnaam?
- Wat is marketing, hoe werkt het en wat kun je zelf doen?

 

WEEK 8 - JE BEDRIJFSNAAM

Je bedrijfsnaam is zonder uitzondering het meest vooraanstaande element van je onderneming. Deze module bestaat uit een creatieve training gericht op het creëren van een originele en pakkende bedrijfsnaam voor je nieuwe onderneming. In deze trainingsmodule leer je onder andere:
- Technische achtergrondkennis en waardevolle inzichten met betrekking tot bedrijfsnamen.
- Waarom je bedrijfsnaam een onlosmakelijk onderdeel is van je branding en de identiteit van je onderneming.
- Creatieve technieken om zelf een originele naam te creëren.
- Hoe je een naam kiest die bijdraagt aan je succes als ondernemer.
- De meest gemaakte fouten en wat je absoluut niet moet doen bij het kiezen van een bedrijfsnaam.

 

WEEK 9 - TEKST & FOTOGRAFIE

Tekst en fotografie vormen de meest basale tools voor online communicatie. In deze module werken we aan de belangrijkste elementen die je nodig hebt voor een professionele online representatie. We ontwikkelen onder andere de about pagina voor je website, basisteksten voor social media en we gaan dieper in op fotografie. Je leert hoe visuele communicatie werkt, simpele technieken om je eigen professionele foto's te maken met je smartphone, waar afbeeldingen voor je website aan moeten voldoen en hoe je effectief en veilig gebruik maakt van gratis stockfotografie voor jezelf en je toekomstige klanten.

 

WEEK 10 - WEBSITE

In deze module ga je aan de hand van uitgebreide video tutorials je eigen website bouwen in Squarespace. Team Blueberry heeft een webdesigner en Squarespace expert klaarstaan om je hier persoonlijk bij te begeleiden.  

 

WEEK 11 - ONLINE TOOLS

We laten je zien hoe je als virtual assistant vanuit de cloud werkt en welke online tools je daarvoor nodig hebt. We geven je het gereedschap en leren je de methodes om effectief op afstand te werken met klanten.   

 

WEEK 12 - HOE WERK JE MET KLANTEN

Deze module gaat in op professionaliteit en allerlei praktische zaken rond het werken met klanten: onboarding, communicatie, hoe zorg je voor blije klanten, hoe maak je afspraken en zorg je dat je klant zich er aan houdt, hoe onderhandel je over je uurprijs, uren bijhouden, hoe werkt factureren en hoe ga je professioneel om met een klant als er een conflict ontstaat. 

 

WEEK 13 - HOE KOM JE AAN KLANTEN

In deze module laten we je zien hoe je op verschillende manieren aan klanten kunt komen als virtual assistant. We geven je inspirerende voorbeelden, we geven veel praktisch advies en we leren je één van de belangrijkste technieken in de vorm van een uitdagende opdracht. We zien in de praktijk dat de meeste startende virtual assistants na het doen van deze opdracht hun eerste klanten al gevonden hebben. 

 

WEEK 14 - REGELS EN WETGEVING

Er zijn natuurlijk wetten en regels waar je je aan moet houden als zelfstandig ondernemer. In deze module maak je kennis met de regels die voor jou als starter van belang zijn. Je leert hoe je veilig online kunt werken, hoe je de privacy van je klanten respecteert, waarom algemene voorwaarden belangrijk zijn en hoe ze werken, welke contracten je nodig hebt en hoe je realistisch omgaat met de verwachtingen en regels van de belastingdienst.  

 

WEEK 15 - OFFICIËLE ZAKEN

Eindelijk is het tijd om je onderneming officieel te maken. Je gaat je inschrijven bij de Kamer van Koophandel en je wordt aangemeld bij de Belastingdienst zodat je een btw-nummer krijgt. Vanaf dat moment sta je officieel op de kaart en mag je van start gaan als zelfstandig ondernemer. Wij geven je alle tips en informatie die je nodig hebt om dit proces soepel te laten verlopen. Verder gaan we in op het opzetten van de simpele administratie die je nodig hebt als zzp'er, laten we je zien waar een factuur aan moet voldoen, geven we je een korte introductie over het doen van btw-aangifte en geven we tips voor het werken met een boekhouder.

 

WEEK 16 - AFSLUITING

Het is zover! Je hebt inmiddels alles geregeld en alles in huis om als zelfstandig werkend virtual assistant te starten. Je hebt misschien zelfs je eerste klanten al binnen. In deze laatste week krijg je de gelegenheid om een examen af te leggen waarna je een certificaat ontvangt. We geven je als laatste nog een aantal essentiële checklists en handige resources voor starters mee en dan is het tijd voor feest! 

WAT KOST B. BUSINESS?

De B. Business opleiding kost €4.186,- (inclusief btw).

Voor B. Business is er een betalingsregeling op maat mogelijk. Neem voor meer informatie over een betalingsregeling contact op met de klantenservice.

BESCHIKBAARHEID EN INSCHRIJVING

 

De eerstvolgende startdatum van de B. Business opleiding is nog niet bekend.