Hoe door te zetten als je droom een nachtmerrie wordt

 
Noa Johannes van IheartCinema over films en ondernemen voor Blueberry Dynamic

Business and pleasure, gaat dat samen? Yeah baby, natuurlijk. Geïnspireerd worden, keiharde ondernemerslessen leren en dat ook nog eens onderuit gezakt op de bank? Dit is de place to be.

Speciaal voor Blueberry Dynamic zoekt Noa Johannes van IheartCinema elke week de mooiste, grappigste en meest inspirerende films uit voor jou. Films die leuk zijn ter vermaak én waar jij als zelfstandig online werker slimme lessen uit haalt.

Direct toepasbaar in je eigen business en stukken beter dan alleen maar bergen artikelen lezen.

Dus, pak die vino en popcorn en geniet!

 
Films en Ondernemen
 

DE FILM VAN VANDAAG

the pursuit of happiness

Je partner verlaat je, je baan als verkoper levert steeds minder op en tot overmaat van ramp kom je ook nog op straat te staan. Mét je jonge zoon. En door de algehele economische achteruitgang op dat moment, is het vinden van een nieuwe baan haast onmogelijk. Het is de keiharde werkelijkheid voor Chris Gardner (Will Smith), de hoofdpersoon in het waargebeurde drama The Pursuit of Happiness.

Het lukt de doorzetter wonder boven wonder om aangenomen te worden voor een onbetaalde traineeship bij een groot makelaarskantoor. Maarrr... het is voor slechts één deelnemer weggelegd, om uiteindelijk als beursmakelaar aan de slag te kunnen. Hoe zal het Chris en zijn zoon vergaan...?

In alle eerlijkheid: The Pursuit of Happiness werd wisselend ontvangen: waar de één een prachtige ode aan de American dream zag, beleefde de ander het eerder als een American nightmare. Een kapitalistisch systeem in al z’n lelijkheid. Waarom? Dat zal ik voor iedereen die de film nog niet gezien heeft, achterwege laten.

Maar of je het nu wel of niet eens bent met de manier waarop Chris zijn droom probeert na te jagen, te midden van alle ellende en tegenslagen: doorzettingsvermogen heeft hij zeker.

 

Ben je een echt filmgeek en volg je IheartCinema nog niet? Boy, you're missing out. Check de site hier, de Facebookpagina hier en Noa zelf hier

 

NO-BULLSHIT ADVIES, VIP DOWNLOADS EN BEHIND-THE-SCENE DETAILS RECHTSTREEKS IN JE INBOX, SAY YES?

Voor virtual assistants die klaar zijn met wat 'moet' en 'hoort' en verlangen naar meer vrijheid en avontuur, om de wereld te veroveren op je eigen manier.