Tijd voor een carrièreswitch? Dit is een optie.

 
Noa Johannes van IheartCinema over films en ondernemen voor Blueberry Dynamic

Business and pleasure, gaat dat samen? Yeah baby, natuurlijk. Geïnspireerd worden, keiharde ondernemerslessen leren en dat ook nog eens onderuit gezakt op de bank? Dit is de place to be.

Speciaal voor Blueberry Dynamic zoekt Noa Johannes van IheartCinema elke week de mooiste, grappigste en meest inspirerende films uit voor jou. Films die leuk zijn ter vermaak én waar jij als zelfstandig online werker slimme lessen uit haalt.

Direct toepasbaar in je eigen business en stukken beter dan alleen maar bergen artikelen lezen.

Dus, pak die vino en popcorn en geniet!

 
 
Films en ondernemen - foto via Oneleft Media
 
 

DE FILM VAN VANDAAG

the internship

'Een belangrijke les uit The Internship? Dat Google waarschijnlijk de meest awesome werkplek ever is!

Maar in deze komische film, met het heerlijke duo Vince Vaughn en Owen Wilson, komen ook gebeurtenissen voor die je misschien inspireren bij het maken van een carrièreswitch. In de film werken de mannen als old school verkopers, totdat ze plotseling hun banen verliezen.

Een combinatie van digitalisering en nieuwe technologieën maakt het ze behoorlijk moeilijk om snel nieuw werk te vinden. Maar dan ‘krijgen’ de verkopers de kans om stage te gaan lopen bij Google. Er volgen of course veel hilarische situaties, maar de film zal lichtelijk herkenbaar zijn voor mensen die hun baan verloren, of het over een compleet andere boeg wilden gooien.

Je kunt je naar aanleiding van deze comedy in ieder geval het volgende afvragen: is een stage misschien een optie om bij een leuk bedrijf binnen te komen? Of om in ieder geval gerichte ervaring op te doen in mijn werkgebied? Blijf ik eigenlijk voldoende bij als het gaat om de (technologische) ontwikkelingen in mijn werkveld? Ga ik met de tijd mee?

Vaughn en Wilson verpakken de thema’s in een vermakelijk en komisch jasje, dat zeker de moeite van het kijken waard is. Al is het alleen al om de awesome campus van Google ;-)'

 

Ben je een echt filmgeek en volg je IheartCinema nog niet? Boy, you're missing out. Check de site hier, de Facebookpagina hier en Noa zelf hier

 

NO-BULLSHIT ADVIES, VIP DOWNLOADS EN BEHIND-THE-SCENE DETAILS RECHTSTREEKS IN JE INBOX, SAY YES?

Voor virtual assistants die klaar zijn met wat 'moet' en 'hoort' en verlangen naar meer vrijheid en avontuur, om de wereld te veroveren op je eigen manier.