Aan alle VA’s die zich afvragen of de titel Virtual Assistant wel bij ze past

Maak je niet druk, er is niets mis met de titel virtual assistant. Sterker nog, het is een waanzinnige titel die met grote eer gedragen mag worden. Wat je doet als VA? Je biedt jouw kennis, ervaring en vakkundigheid aan in een ondersteunende rol. Je helpt achter de schermen mee aan het succes van ondernemers, die er zelf voor gekozen hebben in de spotlight te staan. Het feit dat jij als assistent niet zelf op de voorgrond staat, maakt je echter niet ondergeschikt aan degene die dat wel doet. Het vraagt een sterk gevoel van empathie, bescheidenheid en een enorme hoeveelheid zelfverzekerdheid, om jezelf achter de schermen in te zetten voor het succes van een ander. Stuk voor stuk bijzonder mooie eigenschappen, waar je met recht ongelooflijk trots op mag zijn.

Je hebt de ballen gehad om voor jezelf en je eigen geluk te kiezen en tegen de wereld te zeggen ‘doe jij waar jij goed in bent, dan doe ik waar ik goed in ben’. 

Als virtual assistant ben je niet op zoek naar bevestiging van buitenaf. Je bent een team player. Je weet dat niets in de wereld door een enkel individu bereikt wordt en je haalt voldoening uit het succes dat je als team bereikt. Als VA laat je je ego nooit betrokken raken in je werk. Dat is zeker niet makkelijk en vraagt een sterke, zelfverzekerde houding van jou als mens. De community van VA's die ik ken, bestaat uit heel mooie, intelligente mensen, die stuk voor stuk retetrots mogen zijn op de titel virtual assistant.

 

JIJ HOEFT NIET TE VERANDEREN

Laat je nooit klein maken door ondernemers die neerkijken op hun eigen team van ondersteunende krachten. Een ondernemer die niet inziet dat succes een team effort is en neerkijkt op juist díe mensen, die zich inzetten voor zijn of haar succes, is het niet waard om voor te werken. 

Vraag jezelf eens af, of je zou willen werken voor iemand die jou als persoon niet de erkenning geeft die je verdient en jouw inzet niet op waarde schat. Zou je willen werken voor een ondernemer die neerkijkt op een assistent, met een houding alsof dat geen belangrijke functie is waar je trots op mag zijn?

En denk je dat het ook maar enig verschil zou maken in de houding van diegene, als je jezelf een andere titel zou geven? Vraag jezelf af, ben jij degene die moet veranderen, omdat iemand anders niet op een gelijkwaardige manier met mensen om kan gaan?           

Virtual assistant’s, I think you’re awesome <3 

BusinessThamara Zijlstra