Een ode aan de mensen die alles over hebben voor hun grote droom

 
Noa Johannes.png

Business and pleasure, gaat dat samen? Yeah baby, natuurlijk. Geïnspireerd worden, keiharde ondernemerslessen leren en dat ook nog eens onderuit gezakt op de bank? Dit is de place to be.

Speciaal voor Blueberry Dynamic zoekt Noa Johannes van IheartCinema elke week de mooiste, grappigste en meest inspirerende films uit voor jou. Films die leuk zijn ter vermaak én waar jij als zelfstandig online werker slimme lessen uit haalt.

Direct toepasbaar in je eigen business en stukken beter dan alleen maar bergen artikelen lezen.

Dus, pak die vino en popcorn en geniet!

 
Films en Ondernemen
 

DE FILM VAN VANDAAG

la la land

“Here's to the ones who dream. Foolish, as they may seem.”

'Bioscoophit en awardlieveling La La Land is zoveel meer dan alleen een mooi gemaakte moderne variant van de klassieke Hollywood-musicals: het is een ode aan dromers. The foolish. De mensen die een diepgewortelde wens koesteren om van een bepaalde passie hun werk te maken. En bereid zijn hier alles, maar dan ook alles, voor te doen.

Herkenbaar? Dan zul je misschien ook weten dat het verwezenlijken van een droom niet altijd easy peasy is. Sterker nog, de droom lijkt soms eerder een nachtmerrie. Je wordt op de proef gesteld. Je moet offers maken. Je relatie komt onder druk te staan. Je ziet je vrienden en familie nauwelijks. Je neemt allerlei ‘kutbaantjes’ aan om in ieder geval je huur of hypotheek te betalen, totdat het eindelijk zover is. Je moet misschien wel achtentachtig keer vallen voordat je écht een keer triomfantelijk opstaat.

In La La Land brengt het lot twee van die dromers samen: Sebastian, de jazzmuzikant die zijn eigen jazzclub wil openen, en Mia, die actrice wil worden. Allebei doorstaan ze vernedering en doen ze allerlei concessies, terwijl in de tussentijd hun liefde ontluikt. Zo goed als het gaat, proberen ze elkaar te motiveren en niet op te geven. Maar hoe lang houden ze dat vol? Makkelijk hebben Sebastian en Mia het niet, maar het maakt de film wel prachtig om naar te kijken. En misschien wel herkenbaar.

In dat geval: here’s to you, dromers.'

 

Ben je een echt filmgeek en volg je IheartCinema nog niet? Boy, you're missing out. Check de site hier, de Facebookpagina hier en Noa zelf hier


NO-BULLSHIT ADVIES, VIP DOWNLOADS EN BEHIND-THE-SCENE DETAILS RECHTSTREEKS IN JE INBOX, SAY YES?

Voor virtual assistants die klaar zijn met wat 'moet' en 'hoort' en verlangen naar meer vrijheid en avontuur, om de wereld te veroveren op je eigen manier.