Tijd en geld besparen door te googelen als een pro: deel 4

 

In deze serie geef ik jou 5 dagen lang tips en trucs waarmee je de informatie die je met Google zoekt, definitely beter en sneller kunt vinden. Gisteren hebben we gekeken naar de operators, vandaag laat ik je zien dat Google voor sommige vragen zelf al antwoord kan geven met behulp van funny features.

Googel als een Pro-deel 2 (3).png

DEEL 4: FUNNY FEATURES DIE JE SNEL EEN ANTWOORD GEVEN

 

Vaak kan Google het werk al voor je doen en een antwoord op je vraag geven in de zoekresultaten, zodat je niet verder hoeft te zoeken. Er zijn er talloze, hieronder bespreken we er een aantal.

 • Het weer: zoek op ‘weer’ om het weer op jouw locatie te zien of voeg een plaatsnaam toe, bijvoorbeeld ‘weer amsterdam’ voor het weer in die plaats.
   

 • Zonsondergang: als je wilt weten wanneer de zon ondergaat op jouw locatie (bijvoorbeeld voor het mooie licht dat je dan wilt gebruiken voor foto’s), typ dan ‘zonsondergang’ in. Google geeft jouw dan het precieze tijdstip van de zonsondergang op jouw locatie. Ook kun je natuurlijk zoeken op de zonsondergang op een andere locatie. Dit doe je door bijvoorbeeld in te voeren ‘zonsondergang noordwijk’. Dit alles werkt trouwens ook voor zonsopgang.
   

 • Woordenboek: voeg ‘definitie’ toe aan welk woord je maar wilt om daar de betekenis van te zien.
   

 • Vertalen: voeg ‘vertaling’ of ‘vertaal’ toe aan een buitenlands woord om er de Nederlandse betekenis van te krijgen, bijvoorbeeld ‘vertaling kickass’ (deze werkt echt!).
   

 • Berekeningen: vul een (wiskundige) som in of los complexe vergelijkingen op, bijvoorbeeld ‘32x475’.
   

 • Omrekenen: vul in wat je omgerekend wilt hebben, bijvoorbeeld  ‘5 dollars in euro’,  ‘27 inch in cm’ of ‘4 km in mm’ en Google rekent het voor je uit.
   

 • Wereldtijden: typ bijvoorbeeld in ‘tijd new york’ en je ziet meteen wat de tijd in New York is.

 

Deze features zijn super handig en makkelijk te gebruiken, so go wild.

In het eerste artikel in deze serie heb ik de absolute basics behandeld en in het tweede artikel laat ik je zien wat je allemaal kan met de Google Tabs. Vervolgens heb ik een berg aan Google Operators behandeld en vandaag natuurlijk die onwijs waardevolle en funny features.

Morgen is alweer het laatste deel van deze serie en dan zorg ik ervoor dat je je zoekskills naar een nóg hoger level kunt tillen.

SerieThamara Zijlstra