Een vrouw, een tas, een woestijn en een capsule wardrobe

Eén vrouw, één grote tas en een ongelooflijk warme woestijn. Een Capsule Wardrobe creëeren klinkt in deze situatie zowel ideaal als absurd. 

Al heel veel jaren draag ik bijna al mijn kleding met me mee in een hele grote tas. Waar ik ga, gaat mijn garderobe. Ergens in een kast in Amsterdam hangen alleen nog wat winterspullen, staan schoenen en er zijn jurken waar ik mijn hart aan heb verloren maar die ik echt niet op dagelijkse basis aan kan. 

Ik leef met heel weinig, ben een echte zwerver én een business lady. Ik ben zwaar verslaafd aan jurkjes, en eindeloos funky outfits bekijken op Instagram is echt één van mijn guilty pleasures. Ik voel me heerlijk als ik er leuk uit zie en ik besteed daar graag aandacht aan.  

Tegelijkertijd heb ik een hekel aan het dragen van schoenen, heb ik helemaal geen zin om uren voor de spiegel te staan en word ik standaard een dikke vette viespeuk als het opwaaiende woestijnzand dreadjes maakt van mijn haar, ik mijn kuiten openkras aan de doornen van struiken op mijn weg en mijn vingers gaan bloeden als ik weer eens zware balken vol splinters en spijkers aan het sjouwen ben. 

Het is dus best een uitdaging om in één tas zowel de outfits bijpassend bij mijn tomboy-kant te hebben als mijn schone, sexy, citylife en business lady outfits. Ik ben er best goed in geworden, but I don't master the skill. In die ene tas zitten namelijk ook items die ik niet eens draag en essentiële kledingstukken missen, waardoor ik gedwongen word combi's te maken die het altijd net-niet zijn, zeg maar. En dat net-niet gevoel is ruk.

Ik ben er dus helemaal klaar voor om me te laten begeleiden door essentialist Gaby en doctor fashion Cynthia. Capsule Wardrobe, bring it on!

GOOD TO KNOW: ik volg netjes alle stappen die de dames me voorschotelen, maar ik schrijf niet per stap een apart artikel. Jij krijgt dus mijn hele proces mee, maar in een freestyle versie.

MIJN STAP 1: WAT HEB IK EIGENLIJK BIJ ME?

Ik heb alles wat ik hier bij me heb in de woestijn op bed gegooid en ben het gaan sorteren. Dit is wat ik bij me heb:

 • 9 hemdjes

 • 4 t-shirts

 • 3 korte jurkjes

 • 3 lange jurken

 • 2 shirts met lange mouwen

 • 3 warme truien/vesten

 • 2 dunne vestjes

 • 1 lange broek

 • 2 leggings

 • 1 kort rokje

 • 1 lange rok

 • 1 wijde chillbroek

 

Dit brengt het totaal op 32 kledingstukken. Say what? Echt leuk om dit een keer zo te zien, het is hartstikke weinig man. En het wordt nog leuker als ik je vertel wat ik daarna ontdekte. 

Maar Gaby vraagt ook om eerlijk te zijn over wat je niet meerekent, dus dat lijstje krijg je ook van me: 

 • undies

 • sokken (2 paar)

 • nachtkleding (draag ik niet)

 • sportkleding (uh, wat is dat?)

 • bikini

 • kluskleding (legging en hemdje)

 • sieraden en accessoires (kettingen babe, I got plenty)

 
Een grote berg kleren

Een grote berg kleren

 

MIJN STAP 2: WAT DRAAG IK NOU ECHT?

Now the fun part. Toen al mijn kleding zo uitgestald op bed lag zag ik namelijk direct dat er echt zoveel kledingstukken zijn die ik niet eens draag. Shit man, confronterend. Hoe idioot is het om één tas aan spullen bij je te hebben en dan nog dingen mee te nemen waar je niets mee doet? 

Wat blijkt nou? Er zijn maar 15 items die ik draag. Vijftien. Serieus. Ergens in de kast liggen deze items ongedragen te zijn:

 • 3 kledingstukken die pas te dragen zijn nadat ik ze verknip en vernaai (doe ik niet)

 • 1 korte jurk die lange tijd mijn all-time favourite is geweest, maar waar ik nu even op uitgekeken ben

 • 1 t-shirtjurk, en dat staat me gewoon niet

 • 2 hemdjes die zonder bh iets te uitdagend zijn voor het publiek op straat (yup, I free the boobies met temperaturen van 40+)

 • 3 hemdjes die spectaculair staan op die ene lange broek, maar die ik dus niet draag omdat het te warm is voor die broek

 

EEN WIJZE LES

Gosh, wat kan ik mezelf voor de gek houden zeg. Wat een verhelderend proces is dit, onwijs leuk en waardevol. En het bevestigd wederom een hele wijze les, één die ik elke virtual assistant tijdens mijn trainingen laat doen. Namelijk dat wat er in je hoofd zit zelden representatief is voor de realiteit. Zo wist ik natuurlijk best dat ik niet alles wat ik bij me heb daadwerkelijk draag, maar in mijn hoofd waren dat 'enkele' items. Nu blijkt het meer dan de helft te zijn, da fuck. 

Wil je echt iets veranderen? In je kledingkast, in je dagelijks leven of in je virtual assistant biz? Denken over verandering verandert helemaal niets, alleen dingen anders doen brengt echte verandering. Dus gooi al je kleren op bed, schrijf alles wat er in je hoofd zit op papier en maak die keuzes. Do it. 

Binnenkort deel ik het verdere verloop van mijn capsule wardrobe creatie met je. En wil je zelf ook meedoen? Dat kan nog steeds. Het is helemaal GRATIS en je kan je hier inschrijven

See you on the easy side ❤️