De leukste creatieve en persoonlijke cadeautjes om in december weg te geven

 

December is de maand van de cadeautjes. Cadeautjes voor Sinterklaas, cadeautjes voor kerst en cadeautjes voor al je leuke relaties en klanten. I looooove cadeautjes en de mensen die me al een tijdje volgen weten dat ik regelmatig cadeautjes weggeef.

Ik heb een lijst samengesteld met een paar van de leukste creatieve en persoonlijke businesses die cadeau's verkopen die jij alle leuke mensen om je heen kan geven. Dikke vette kans natuurlijk dat je al van alles hebt gekocht, maar ik schat de kans ook groot dat je dit juist nog last minute gaat doen. En naja, cadeautjes kan je natuurlijk altijd kopen en geven, ook als het niet de laatste maand van het jaar is. 

De lijst die ik heb samengesteld is heel persoonlijk. Het zijn allemaal producten waar ik zelf groot fan van ben en die ik zelf heb of gebruik of anderen geef. Maar bovenal worden de meeste producten en diensten gemaakt en aangeboden door vrienden en bekenden. Stuk voor stuk enorm gepassioneerde mensen die hele mooie dingen doen.  

Vergaap je aan al het moois, geniet ervan en shop ze. 

 
Blog Cadeautjes (2).png
 

1. VEEN prints
www.veenprints.com

Een avontuurlijk en funky cadeau? Dan moet je bij VEEN prints zijn. Luke en Bo van Veen zijn broer en zus en samen een belachelijk creatief design duo. Ze ontwerpen kleurrijke prints met een adventure, die ze vervolgens in alle mogelijke vormen aanbieden. Denk aan behang, T-shirts, petten, sokken, babykleertjes, jurkjes, kussenslopen, noem maar op. Voor deze twee is niets te gek. En leuk om te weten: al hun ontwerpen zijn gebaseerd op heel specifieke dingen of dieren, die ze tegenkomen op de vele reizen die ze hebben gemaakt wereldwijd en dit leggen ze ook nog eens vast op camera, zodat je precies kunt zien waar het idee achter je net aangeschafte print of item vandaan komt.  

 

2. WOW CARDBOARD
www.wowcardboard.nl 

Op zoek naar een speels tech cadeau? Deze virtual reality bril is hartstikke goedkoop en voor iedereen leuk, of je nou 6 of 86 bent. De WOW Cardboard is gemaakt van karton en daarmee hartstikke licht en compact en dus fijn in gebruik. Het is als het ware een 3D behuizing waar je je eigen telefoon insteekt en zo via je telefoon een volledige 3D ervaring creëert. Echt super cool. Ontworpen door het team van Mimicry Games, een indie game en VR studio, internationaal actief en opgericht door Thomas, mijn allerbeste vriend sinds we twee jaar oud zijn. Zowel voor Android als iPhone.

 

3. ESSENTIALIVING
www.essentialiving.info

Balans in je leven, in je werk, in je eten, in alles... We zijn altijd op zoek naar balans. Gaby van essentialiving heeft twee hele mooie producten ontworpen om je hierbij te helpen. Een agenda/planner voor 2018 en een My Goals werkboek. Beiden volledig gericht op het temmen van de chaos en het creëren van focus, om je zo te helpen ruimte te maken voor de dingen waar je blij van wordt. Het is als een papieren personal assistant; praktisch, wijs en altijd daar wanneer je het het hardst nodig hebt. Wat Gaby maakt doet ze goed en op Instagram heb ik beide boeken opvallend vaak voorbij zien komen het afgelopen jaar. 

 

4. ROCKBOOKS
www.paperontherocks.com

Een rockbook is een notitieboek gemaakt van steen, hoe gaaf is dat? Ik ben een sucker voor papieren notitieboeken. Ik leef behoorlijk minimalistisch en Blueberry Dynamic functioneert voor 99% in de cloud, maar die 1% heb ik echt heel erg nodig om volledig analoog te kunnen brainstormen en creëren. Rockbooks zijn absoluut één van mijn favoriete ontdekkingen van het afgelopen jaar. De notitieboeken zijn verantwoord geproduceerd en duurzaam en voor mij als gebruiker bieden ze ook nog eens een hele soepele en lekkere schrijfervaring én het papier is bestand tegen water. Of thee en koffie. Gewoon ontzettend gaaf dus.

 

5. WE LIKE MASSAGE
www.welikemassage.com

Dat een massage lekker is weten we allemaal (denk ik), maar voor een ondernemer die veel achter de computer zit is een massage meer dan lekker alleen. Wat mij betreft is een massage een essentieel onderdeel van je inzet om gezond te leven. Enter Barbara van We Like Massage, de vrouw die met haar zachte handen en stevige druk je precies kan geven wat je op dat moment nodig hebt. Pure ontspanning of juist hardcore knopen wegkneden? Ik heb veel massages gehad wereldwijd, maar in Nederland is Bar toch echt mijn go-to kneedvrouw. Vind ik trouwens niet alleen, half bekend Nederland denkt er net zo over. Heaven baby. 

 

6. Bureau Play Speelregels
www.bureauplay.nl

Elke dag een avontuur, I'm game. Marieke van Bureau Play vindt dat ook en daarom heeft ze jaren geleden de SPEELregels ontworpen; een kaartenset met opdrachten die een alledaagse bezigheid  omtoveren tot een klein avontuur. Waarom? Om je uit te dagen af en toe uit je routine te stappen en daarmee al je zintuigen te prikkelen en je creativiteit te laten stromen. Om gewoon even te ontspannen of te lachen. Om even wat anders te doen. Om meer avontuur aan je leven toe te voegen hoef je namelijk niet al backpackend de wereld rond. Met de SPEELregels kan je bijvoorbeeld toerist in eigen huis zijn of je eigen buurt door nieuwe ogen bekijken. Het is echt waanzinnig leuk. 

BusinessThamara Zijlstra