6 gekke werkzaamheden waarvan je niet wist dat een virtual assistant het kan doen

 

De vraag wat een virtual assistant ‘dan precies doet’ is er één die mij definitely een paar keer per week wordt gesteld. Natuurlijk heb ik daar een standaard antwoord op, maar veel leuker dan mijn same-same-seldom-different antwoord zijn de volgende real life voorbeelden. Gekke, maffe, vreemde, leuke en uitdagende werkzaamheden die virtual assistants hier in Nederland op hun bord hebben gehad.

Verzoeken die ondernemers de VA hebben gedaan, en waarvan ik zeker weet dat een enkeling dacht ‘OMG, hoe ga ik dat in hemelsnaam regelen?’. Maar kickass VA’s houden natuurlijk wel van een uitdaging en daarom zijn al deze verzoeken gewoon gerealiseerd.

Als VA kick je erop om de professionals waarmee je werkt echt te helpen. Om hun leven makkelijker te maken. Of het nou moeilijk is of gek, jij doet het gewoon. It’s how virtual assistants roll.
— Thamara Zijlstra

En na het zien van de volgende 6 gekke werkzaamheden die VA’s hebben uitgevoerd voor anderen, weet je zeker dat niets te gek is en dat als virtual assistant pretty much anything mogelijk is.

 

DE HEFTIGE UITDAGING
Judith de Vries - Virtueel Present

Judith de Vries - virtual assistant

"Ik heb de aanvraagprocedure voor een woningaanpassing van een gehandicapt persoon versneld. Hiervoor moest ik een onbekende wet opsporen. Deze wet was zo onbekend dat de gemeenteambtenaren, die hem uit moesten voeren, 'm niet kenden.”

 

Corina Evers - Virtual Assistant

DAGELIJKSE LEKKERBEKKEN
Corina Evers - Virtual Focus

“Ik heb online een koelkast uitgezocht, besteld, laten bezorgen en laten vullen met lekkere dingen. Deze ondernemer had het zo druk dat hij hier niet aan toe kwam.”

 

Ursula Min - Virtual Assistant

HET GROTE ONBEKENDE
Ursula Min - DIUM Office Support

"Van een opdrachtgever kreeg ik de vraag of ik op zoek wilde gaan naar een extra breed hoog/laag bed, ook nog eens met extra draagkracht, voor de schoonmoeder van deze opdrachtgever. Het bed moest op zeer korte termijn geleverd worden, waarna wij hem moesten verzenden van Nederland naar Roemenië.”

 

Tanja Cavaljé - Virtual Assistant

HIER WILLEN WE MEER VAN... 
Tanja Cavaljé - Vlinderss [support & services]

“Een klant wilde chocoladerepen voorzien van een wikkel met een eigen ontwerp.”

 

Daniëlle Molenaar - Virtual Assistant

DE INTERNATIONALE WANT-IT-ALL
Daniëlle Molenaar - Virtual Efficiency

“Ik heb de honeymoon voor een CEO in software development mogen regelen. Het betrof een reis door India, compleet met luxe hotels, sights to see en binnenlandse vluchten. Het was nog een flink project (veel bellen naar India, niet altijd even eenvoudig), maar na afloop heb ik begrepen dat ze een geweldige honeymoon hebben gehad. Daarna mocht ik ook een vakantie naar Portugal regelen. En ik spreek dan niet alleen over vluchten boeken, maar echt research doen naar de mooiste plekjes voor het regelen van een fantastische vakantie, vakantiehuisjes, enz.“

 

Thamara Zijlstra - Blueberry Dynamic

GETTING PERSONAL
Thamara Zijlstra - Blueberry Dynamic

“Toen ik nog als VA werkte heb ik geholpen de speech te schrijven die mijn klant, als getuige, gaf op de bruiloft van zijn beste vriend. Wat een vertrouwen, dat was pretty special.”

 

 NO-BULLSHIT ADVIES, VIP DOWNLOADS EN BEHIND-THE-SCENE DETAILS RECHTSTREEKS IN JE INBOX, SAY YES?

Voor virtual assistants die klaar zijn met wat 'moet' en 'hoort' en verlangen naar meer vrijheid en avontuur, om de wereld te veroveren op je eigen manier.


BusinessThamara Zijlstra