De eerste stap naar een laptop lifestyle (en iets met een lekker ding in een café)

 
 
sexy ass virtual assistant
 
 

Jij, kantoor en eeuwig gedoe. Je kent het wel.

Heb je net al je moed verzameld om de grote boze wolf (oftewel, je baas) te laten weten dat het echt dubbel werk is om formulier X én Y in te vullen en beiden papieren ook nog eens door zowel Corrie als Hans te laten ondertekenen, wijst hij je geniale oplossing af en zegt hij dat je maar gewoon de standaard procedure moet volgen. 

Met enkele rottige verwensingen naar je baas in je hoofd, klaag je bij je collega Laura dat er ook nooit naar je wordt geluisterd. Om 17:34 (je bent nog nooit om 17:00 naar huis gegaan) stap je op je fiets en binnen drie minuten begint het te hozen van jewelste en voel je je net een natte hond. Compleet kut, want je had juist je sexy jurk aangedaan om eindelijk wat te gaan eten met dat lekkere ding.

Als je op het toilet van het café waar jullie hebben afgesproken de druppels van je hoofd dept met een stuk samengepropt wc-papier, vraag je je af hoe het in hemelsnaam zo ver is gekomen dat dit je dagelijkse realiteit is. 

Terwijl je net als sommige mensen in een ver exotisch buitenland zou kunnen zijn, vreemde woorden roepend als ‘Hola chico’ en ‘Sabonana’, voor je ogen vers gevangen zeebaars kan oppeuzelen en af en toe met je veel te witte billen onder een palmboom naar de oceaan kan staren. De laatste tijd lees je vaak verhalen van avontuurlijke mensen die zichzelf digital nomad of wereldburger of wat-maakt-het-ook-uit noemen en het hele jaar door al deze dingen doen én ook nog eens vanaf die zelfde plekken hun salaris verdienen.  Gewoon, van achter hun laptop. Waarom ben jij niet zo iemand?

Je bent retegoed in wat je doet. Teveel formulieren? Dat kan simpeler. Moet er een vergadering / feestje / discobowlingtoernooi georganiseerd worden? Natuurlijk doe jij dat. Ervoor zorgen dat er in een agenda nou eens niet dubbele afspraken worden gemaakt? You’re the man. Nieuwsbrieven / templates / presentaties er grafisch fris en hot uit laten zien? Kan jij gewoon. Net als al die andere duizend-en-één werkzaamheden die georganiseerd moeten worden. Soms denk je dat toch echt ie-de-reen is zoals jij, zo moeilijk is het allemaal niet. Maar dan realiseer je je dat dat niet zo is, want ja, uiteindelijk ben jij toch altijd degene die alles regelt.

Met ondertussen een verwaterde wc-prop in je handen, en een droog hoofd, weet je dat je boerenkool echt helemaal zat bent en dat elke dag quinoa je leven ook niet heeft veranderd. Now what?

HET SLECHTE EN HET GOEDE NIEUWS

Het slechte nieuws is dat als je nu niets verandert er, uhh, niets verandert (rocket science, ik zeg het je).

Het goede nieuws is dat je geen andere genen of Dagobert Duckachtige geldzwembaden hoeft te hebben om te veranderen en zo’n leven te leiden. Wat je wel nodig hebt? Ballen. Lef. Cojones. En een grote hunkering naar een leven, waarin je voor jezelf opkomt en je een persoon bent die doet wat ze zegt, in plaats van veel praat maar geen actie onderneemt.

Don't get me wrong, je zal alsnog knalhard moeten werken. Maar als je verlangt naar een laptop lifestyle dan kun je dat zelf realiseren. Jij. En dat op zich is al behoorlijk spectaculair. 

1-op-1 werken met gave ondernemers, die net als jij continu stuiteren van enthousiasme omdat ze hun werk zo freaking fantastisch vinden? Hell yeah. De hotshot zijn van je eigen onderneming en je complete business vanuit dat minuscule kantoor dat laptop heet runnen? Yes please. Organiseren, regelen, verbeteren, recht maken wat krom is en dagelijks horen ‘thank gosh dat jij bestaat, you saved my life!’ (echt, je bent net David Hasselhof, een life saver). Bring it on. En wil je ook nog eens kunnen werken vanuit Taiwan, Timbuktu of de Malediven? Kan gewoon. (Geloof alleen nooit iemand, die zegt dat op het strand werken een goed idee is; zand in je laptop is echt het slechtste idee ever). 

BusinessThamara Zijlstra