Hoe vaak verras jij jezelf?

 
Noa Johannes van IheartCinema over films en ondernemen voor Blueberry Dynamic

Business and pleasure, gaat dat samen? Yeah baby, natuurlijk. Geïnspireerd worden, keiharde ondernemerslessen leren en dat ook nog eens onderuit gezakt op de bank? Dit is de place to be.

Speciaal voor Blueberry Dynamic zoekt Noa Johannes van IheartCinema elke week de mooiste, grappigste en meest inspirerende films uit voor jou. Films die leuk zijn ter vermaak én waar jij als zelfstandig online werker slimme lessen uit haalt.

Direct toepasbaar in je eigen business en stukken beter dan alleen maar bergen artikelen lezen.

Dus, pak die vino en popcorn en geniet!

 
 
Films en ondernemen - foto via Oneleft Media
 
 

de film van vandaag

american beauty

“It’s a great thing when you realize you still have the ability to surprise yourself.” Dit zijn de woorden van Lester Burnham , de hoofdpersoon in de prachtige Oscarwinnende film American Beauty.

Hoe vaak verras jij jezelf? Hoe vaak doe je een stap buiten je comfort zone om te ontdekken wat je écht gelukkig maakt? Het zijn vragen die je goed op je carrière toe kunt passen. Natuurlijk beschikt niet iedereen over de luxe(positie) om zomaar ineens een andere richting in te slaan; het helpt als een comfortabele persoonlijke en financiële situatie dat mogelijk maken. 

Maar bijna iedereen herkent het wel: lang vastzitten in een ongelukkige werksituatie en soms simpelweg te bang om een nieuwe stap te nemen. Al die zekerheden die je opgeeft voor, tja… wat eigenlijk?

De kans dat je op je bek gaat is groot. Maar de kans dat je floreert, van je passie je werk kunt maken en mede hierdoor een gelukkiger leven leidt, is er dus ook. You won’t know unless you try.

Nu zal –hopelijk- niet iedereen zich direct herkennen in American Beauty’s Lester Burnham: een seksueel gefrustreerde man van middelbare leeftijd, wonend in een Vinex-wijk, verliefd op de vriendin van zijn dochter en wiens vrouw geobsedeerd is door werk en zelf een midlifecrisis ondergaat… 

Maar er is waarschijnlijk een interessante verklaring voor het feit dat we massaal genoten van de legendarische scenes waarin Lester ontslag neemt en waarin hij solliciteert naar een baantje bij een burgertent… gewoon omdat hij daar simpelweg gelukkig van wordt. Something to think about… En bovenal een waanzinnig mooie film.

 

Ben je een echt filmgeek en volg je IheartCinema nog niet? Boy, you're missing out. Check de site hier, de Facebookpagina hier en Noa zelf hier


NO-BULLSHIT ADVIES, VIP DOWNLOADS EN BEHIND-THE-SCENE DETAILS RECHTSTREEKS IN JE INBOX, SAY YES?

Voor virtual assistants die klaar zijn met wat 'moet' en 'hoort' en verlangen naar meer vrijheid en avontuur, om gewoon knalgoed te worden op je eigen manier.