Je bent druk met het najagen van je carrièredromen en dan...

 
Noa Johannes - Films en Ondernemen - Blueberry Dynamic

Business and pleasure, gaat dat samen? Yeah baby, natuurlijk. Geïnspireerd worden, keiharde ondernemerslessen leren en dat ook nog eens onderuit gezakt op de bank? Dit is de place to be.

Speciaal voor Blueberry Dynamic zoekt Noa Johannes van IheartCinema elke week de mooiste, grappigste en meest inspirerende films uit voor jou. Films die leuk zijn ter vermaak én waar jij als zelfstandig online werker slimme lessen uit haalt.

Direct toepasbaar in je eigen business en stukken beter dan alleen maar bergen artikelen lezen.

Dus, pak die vino en popcorn en geniet!

 
 
Blueberry Dynamic - Films en Ondernemen
 
 

de film van vandaag

STILL ALICE

'Je bent jong, je bent druk met het najagen van je carrièredromen en dan... wordt een dierbare doodziek. Wat doe je? En misschien belangrijker: wat kun je? Het terecht bekroonde drama Still Alice is de meeste kijkers waarschijnlijk vooral bijgebleven door de sterke performance van actrice Julianne Moore. Zij vertolkt de rol van de succesvolle neurolinguïst Dr. Alice Howland, die te horen krijgt dat ze Alzheimer heeft.

De film geeft niet alleen een rake indruk van wat de ziekte met een patiënt doet, maar ook met de omgeving. Net zo indringend is het lot van één van de kinderen van Alice: dochter Lydia, mooi gespeeld door Kristen Stewart. Ze zit in de bloei van haar leven, werkt hard om actrice te worden en moet dealen met het keiharde feit dat de gezondheid van haar moeder steeds verder achteruitgaat. En haar vader kan (of wil) de zorg niet op zich nemen. Ze neemt uiteindelijk de moedige beslissing om L.A. te verlaten, en haar carrière (tijdelijk) op te geven om voor haar moeder te zorgen.

Werk is belangrijk, en het waarmaken van je ambities even zo. Maar Still Alice is zo’n film die je even sterk doet beseffen dat je niet altijd alles in de hand hebt. En dat carrière maken niet altijd op nummer één kan, of hoeft te staan.'

 

Ben je een echt filmgeek en volg je IheartCinema nog niet? Boy, you're missing out. Check de site hier, de Facebookpagina hier en Noa zelf hier

 

NO-BULLSHIT ADVIES, VIP DOWNLOADS EN BEHIND-THE-SCENE DETAILS RECHTSTREEKS IN JE INBOX, SAY YES?

Voor virtual assistants die klaar zijn met wat 'moet' en 'hoort' en verlangen naar meer vrijheid en avontuur, om gewoon knalgoed te worden op je eigen manier.