Lange dagen, een hongerloon, maar wel voor de baan van je dromen: do or don’t?

 
Noa Johannes van IheartCinema voor Blueberry Dynamic

Business and pleasure, gaat dat samen? Yeah baby, natuurlijk. Geïnspireerd worden, keiharde ondernemerslessen leren en dat ook nog eens onderuit gezakt op de bank? Dit is de place to be.

Speciaal voor Blueberry Dynamic zoekt Noa Johannes van IheartCinema elke week de mooiste, grappigste en meest inspirerende films uit voor jou. Films die leuk zijn ter vermaak én waar jij als zelfstandig online werker slimme lessen uit haalt.

Direct toepasbaar in je eigen business en stukken beter dan alleen maar bergen artikelen lezen.

Dus, pak die vino en popcorn en geniet!

 
 
Films en ondernemen - foto via Oneleft Media
 
 

DE FILM VAN VANDAAG

MORNING GLORY

'Lange dagen, een hongerloon, maar wel voor de baan van je dromen: do or don’t? Het overkomt Becky (Rachel McAdams) die ein-de-lijk mag solliciteren bij een landelijk tv-netwerk als producer van een ochtendshow. Omdat de banen in deze sector niet bepaald voor het oprapen liggen, gaat ze akkoord met de slechte arbeidsvoorwaarden. En happy de peppie dat ze is.

Maar al snel blijkt hoe uitdagend en letterlijk uitputtend de ‘droomjob’ is. Met als toppunt van hindernis de norse, maar gerespecteerde journalist Mike Pomeroy, die door de zender wordt verplicht om met Becky te werken. En daar stipt de film overigens een andere uitdaging aan die je misschien wel herkent: een persoon tegen wie je altijd hebt opgekeken, blijkt een enorme douchebag. 

Morning Glory laat op een vermakelijke, licht gedramatiseerde, maar toch aardig realistische wijze zien hoe een jonge ambitieuze vrouw hiermee dealt. Met als een van de belangrijkste lessen hoe belangrijk het is om grenzen aan te brengen in de intensiteit van je baan. En het belang van een goede balans in je privéleven, zodat je beter in staat bent om uitdagingen op het werk constructief aan te gaan.'

 

Ben je een echt filmgeek en volg je IheartCinema nog niet? Boy, you're missing out. Check de site hier, de Facebookpagina hier en Noa zelf hier

 

NO-BULLSHIT ADVIES, VIP DOWNLOADS EN BEHIND-THE-SCENE DETAILS RECHTSTREEKS IN JE INBOX, SAY YES?

Voor virtual assistants die klaar zijn met wat 'moet' en 'hoort' en verlangen naar meer vrijheid en avontuur, om gewoon knalgoed te worden op je eigen manier.