Waarom ik als Virtuele Assistent doe wat ik wil en jij dat ook kan

 

Als Virtuele Assistent wordt mij regelmatig gevraagd hoe ik het voor elkaar krijg om te werken en zoveel te reizen. Mijn antwoord verbaast mensen vaak, wat mij op mijn beurt weer verbaast. Maar het is heel simpel; omdat ik het wil.

Dit antwoord is de fundering waarop ik mijn leven bouw en het is één van de redenen dat ik werk als Virtuele Assistent.

Het is ook wat jij en ik als zelfstandig professionals met elkaar gemeen hebben. Want zelf bepalen waar we onze tijd aan besteden en wanneer we werken zijn, denk ik, de voornaamste redenen om niet in loondienst te gaan, maar eigen baas te worden. Of niet?

Toch vinden mensen het vaak gek als ik zeg, dat ik de hele wereld rondreis, op verschillende plekken wereldwijd woon en ook nog eens ontzettend leuk werk doe als Virtuele Assistent.

En als ik vervolgens roep dat ik dit gewoon heel graag wil, dan hoor ik regelmatig ‘Ik wil ook zoveel, maar ik kan niet alles doen wat ik wil’. Ik zeg: onzin.

Als mens en als zelfstandig professional moet je keuzes maken.

Draagt iets bij aan wat je wilt, ja of nee? Zo simpel is het. Niet altijd makkelijk, maar wel heel simpel.

En dat is het mooie van zelfstandig ondernemer zijn. Je hebt zelf precies in de hand waar je wel aan werkt en waaraan niet.

Je bent voor jezelf begonnen, omdat je wilt doen wat je te gek vindt en als eigen baas kan je de beslissing nemen om te stoppen met dat wat je niet leuk vindt of waar je geen verstand van hebt. Of, als het noodzakelijke werkzaamheden zijn, dan besteed je deze uit.

Het zelf in de hand hebben van je werkzaamheden maakt het zo heerlijk om ondernemer te zijn.

Regelmatig check ik met mezelf of de dingen die ik doe nog steeds goed voelen. Als dit niet zo is, dan maak ik keuzes en pas ik aan waar nodig. Want dat kan gewoon.