Wat als je verliefd wordt op je baas?

 
Noa Johannes van IheartCinema voor Blueberry Dynamic

Business and pleasure, gaat dat samen? Yeah baby, natuurlijk. Geïnspireerd worden, keiharde ondernemerslessen leren en dat ook nog eens onderuit gezakt op de bank? Dit is de place to be.

Speciaal voor Blueberry Dynamic zoekt Noa Johannes van IheartCinema elke week de mooiste, grappigste en meest inspirerende films uit voor jou. Films die leuk zijn ter vermaak én waar jij als zelfstandig online werker slimme lessen uit haalt.

Direct toepasbaar in je eigen business en stukken beter dan alleen maar bergen artikelen lezen.

Dus, pak die vino en popcorn en geniet!

 
 
Films en ondernemen - foto via Oneleft Media
 
 

DE FILM VAN VANDAAG

bridget jones

Picture this: je baas ziet eruit als Hugh Grant (in zijn beste jaren), jij bent al een tijdje dolverliefd en wat blijkt: hij is ook meer dan geïnteresseerd in jou… In de vermakelijke film Bridget Jones gaat het gelijknamige hoofdpersonage ervoor, granny pants of geen granny pants! Maar alle gekheid op een stokje: het aangaan van een relatie met je baas, of collega, kan riskant zijn. In Nederland is het niet verboden, maar het gevaar van belangenverstrengeling en gecompliceerde situaties ligt vaak op de loer.

Een paar interessante feitjes en weetjes:

-uit recent onderzoek van de vacaturesite Jobbird blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders flirt, sekst, of een affaire heeft met een collega
-een onderzoek van Sky TV wees in 2006 uit dat 50 % van de ondervraagden zijn/haar baas in gedachten weleens uitkleedt.
-ook bleek uit dit onderzoek dat 58 % van de mannen fantaseert over seks met een collega, tegenover 21 % van de vrouwen.

Hoe dan ook: minder formele dienstverbanden en nauwere samenwerkingen, hebben door de jaren heen de kans op een relatie tussen collega’s vergroot. In Bridget Jones zie je hoe dit desastreus afloopt en het Bridget zelfs haar baan kost.

Mocht je jezelf in een vergelijkbare situatie bevinden, bedenk dan eerst goed hoeveel je baan je waard is, of de relatie mogelijk is in jullie functies en of je eventueel bereid bent ander werk te zoeken in een worst case scenario.

 

Ben je een echt filmgeek en volg je IheartCinema nog niet? Boy, you're missing out. Check de site hier, de Facebookpagina hier en Noa zelf hier

 

NO-BULLSHIT ADVIES, VIP DOWNLOADS EN BEHIND-THE-SCENE DETAILS RECHTSTREEKS IN JE INBOX, SAY YES?

Voor virtual assistants die klaar zijn met wat 'moet' en 'hoort' en verlangen naar meer vrijheid en avontuur, om gewoon knalgoed te worden op je eigen manier.