Wat doe je als je in één klap alles kwijtraakt?

 
Noa Johannes van IheartCinema voor Blueberry Dynamic

Business and pleasure, gaat dat samen? Yeah baby, natuurlijk. Geïnspireerd worden, keiharde ondernemerslessen leren en dat ook nog eens onderuit gezakt op de bank? Dit is de place to be.

Speciaal voor Blueberry Dynamic zoekt Noa Johannes van IheartCinema elke week de mooiste, grappigste en meest inspirerende films uit voor jou. Films die leuk zijn ter vermaak én waar jij als zelfstandig online werker slimme lessen uit haalt.

Direct toepasbaar in je eigen business en stukken beter dan alleen maar bergen artikelen lezen.

Dus, pak die vino en popcorn en geniet!

 
 
Films en ondernemen - foto via Oneleft Media
 
 

DE FILM VAN VANDAAG

jerry maguire

“Show me the money!” Ken je hem nog, de bekende oneliner uit de klassieker met Tom Cruise, Renee Zellweger en Cuba Gooding jr? Jerry Maguire was een enorme hit. Deels door die andere bekende oneliner (“you complete me”), maar zeker ook door de rake levens- en carrièrelessen die erin voorkwamen. Het is dan ook een ultieme film voor en over startups.

Om even het geheugen op te frissen: Jerry Maguire is een succesvolle sportmanager die in één klap zijn baan, verloofde en al zijn klanten kwijtraakt. Maar de gedreven man gaat niet bij de pakken neer zitten. Hij begint zijn eigen bedrijf, met als enige klant de excentrieke footballspeler Rod Tidwell. Zoals je van een film mag verwachten, gaat dit avontuur niet zonder slag of stoot. Maar juist daar valt wat te leren. Neem bijvoorbeeld deze oneliners uit de film:

  1. “The key to this business is personal relationships.” (lees: besteed aandacht aan je netwerk)
  2. “Roll with the punches, tomorrow is another day.” (lees: er zijn altijd dilemma’s en uitdagingen, maar ook altijd keuzes en oplossingen)
  3. “If the heart is empty, the head doesn’t matter.” (hoe beter je in je vel zit, hoe beter je presteert)
  4. "It is in fact possible to love what you do, make a difference and have an important career without being a complete asshole in the proces." (Enough said…)

Toegegeven: de oneliners neigen naar zoete tegeltjeswijsheden. Maar boy oh boy wat is het waar.

 

Ben je een echt filmgeek en volg je IheartCinema nog niet? Boy, you're missing out. Check de site hier, de Facebookpagina hier en Noa zelf hier

 

NO-BULLSHIT ADVIES, VIP DOWNLOADS EN BEHIND-THE-SCENE DETAILS RECHTSTREEKS IN JE INBOX, SAY YES?

Voor virtual assistants die klaar zijn met wat 'moet' en 'hoort' en verlangen naar meer vrijheid en avontuur, om gewoon knalgoed te worden op je eigen manier.