Blueberry Dynamic
Blueberry Dynamic
Forget the rules, Do your own thing

Plan B.

Plan-B.jpg

Wat is Plan B. ?

Plan B. is onze online opleiding tot virtual assistant. Het is een praktijkgerichte opleiding waar je de vakkennis en de ondernemersvaardigheden leert die je zo hard nodig hebt als je voor jezelf begint. Dit zelfstudietraject biedt je een naadloze verbinding met de praktijk en de volledige vrijheid om vanuit huis in je eigen tempo te studeren.

Voor wie is Plan B. ?

Plan B. is voor de serieuze starter die ervan droomt eigen baas te zijn en graag de complete controle wil over het tempo van de opleiding. Plan B. biedt de houvast van een volwaardige opleiding zonder de tijdsdruk van een vast studieschema. Met deze zelfstudie bepaal je zelf op welke momenten je studeert en kun je pauze nemen wanneer studeren even niet uitkomt. Plan B. biedt de flexibiliteit die het mogelijk maakt een opleiding te combineren met een vaste baan, een andere studie of een druk gezinsleven.

Hoe werkt Plan B. ?

De hele opleiding is zo opgezet dat je flexibel en doelgericht studeert. Na aanmelding kun je direct beginnen en je volgt de volledige opleiding vanuit een overzichtelijke e-learning omgeving. De opleiding  bestaat uit 8 modules die je stap voor stap doorloopt waardoor je op een opbouwende manier de kennis en vaardigheden eigen maakt. Alle lessen zijn zodanig op elkaar afgestemd dat elke les voortbouwt op de voorgaande. In totaal krijgt je een jaar lang toegang tot het lesmateriaal zodat je je eigen tempo helemaal zelf kunt bepalen. Na afloop van de opleiding bestaat er de mogelijkheid om een formeel examen af te leggen en ontvang je een certificaat.

Hoeveel tijd ben je kwijt aan Plan B. ?

De gemiddelde tijdsbesteding om de volledige opleiding van begin tot eind af te ronden is 100 uur. Dat betekent dat je in 10 weken klaar kunt zijn met de opleiding als je er 5 dagen per week 2 uur aan zou besteden. Dit is natuurlijk een indicatie, hoe snel je in de praktijk door het materiaal heen zal gaan is sterk afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden en de kennis en ervaring die je al in huis hebt.

Wat kost Plan B. ?

Plan B. kost €1.450,- (inclusief btw).
 

lanceringskorting

Plan B. is een splinternieuwe opleiding van Blueberry Dynamic en zal in september 2018 feestelijk gelanceerd worden. Om dit te vieren krijg je van ons €250,- feestkorting in de week van de lancering. Je betaalt dan slechts €1.200,- 

Wil je exact weten wanneer Plan B. gelanceerd wordt? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief zodat je de eerste bent die het hoort zodra we de lanceringsdatum bekend maken.

Inhoud Plan B. 

Plan B. bestaat uit 8 modules waarin theoretische kennis en praktijkopdrachten samenkomen in specifieke trainingsonderdelen.

 

Module 1 - ZELFKENNIS

Als zelfstandig ondernemer ben je de baas van je eigen onderneming en neem je zelf alle beslissingen. Weten wie je bent, wat je wil en wat goed is voor jou is daarom van groot belang voor zowel je werkplezier als je succes als zelfstandig ondernemer. Plan B. begint met verschillende reflectieve opdrachten gericht op bewustwording en het ontdekken van je kernwaarden. Je brengt je competenties in kaart, je creëert jouw persoonlijke definitie van vrijheid, je leert over de mogelijkheden van locatie-onafhankelijk werken, je leert wat ondernemersmentaliteit is en je leert wat voor werk een virtual assistant doet. Daarna schrijf je een plan om al die elementen samen te brengen in de vorm van jouw eigen virtual assistant onderneming.

 

module 2 - BUSINESS MODEL

De focus van deze module ligt op het vinden van de perfecte aansluiting tussen wat jij wil en wat de markt nodig heeft. Welke diensten ga je aanbieden als virtual assistant en wie is jouw ideale klant? In deze module ga je de diensten die je straks gaat aanbieden vormgeven en uitwerken. Je ontwikkelt een business model waarin doelgroep, aanbod en prijsbepaling samenkomen. 

 

module 3 - BRANDING & MARKETING

Branding en marketing vormen de basiselementen van hoe jij je onderneming presenteert en hoe je als onderneming communiceert met de wereld. In deze module kijken we naar de specifieke elementen die belangrijk zijn voor jou als starter. We beantwoorden in deze module belangrijke vragen over de stijl en uitstraling van je website, je logo, visuele communicatie en het belang van marketing voor een succesvolle onderneming.

BONUS: Je krijgt in deze module ook toegang tot onze creatieve training gericht op het creëren van een originele en pakkende bedrijfsnaam voor je nieuwe onderneming.

 

module 4 - ONLINE PRESENTATIE & WEBSITE

In deze module ga je de online representatie van jouw onderneming vormgeven. Aan de hand van slimme templates ga je de belangrijkste teksten voor je website schrijven. Daarna leer je hoe visuele communicatie werkt, waar afbeeldingen voor je website aan moeten voldoen en hoe je effectief en veilig gebruik maakt van gratis stockfotografie. Als laatste ga je aan de hand van uitgebreide tutorials je eigen professionele website bouwen in Squarespace. Aan het einde van deze module heb je een volledige website online staan om jezelf mee op de kaart te zetten als virtual assistant.  

 

module 5- ONLINE TOOLS

Als virtual assistant werk je vanuit de cloud. In deze module maak je kennis met de online tools die je nodig hebt om locatie-onafhankelijk te kunnen werken. We geven je de juiste gereedschappen en leren je de methodes om effectief op afstand te werken met klanten.   

 

module 6 - HOE WERK JE MET KLANTEN

Deze module gaat in op de verschillende facetten van professioneel samenwerken en allerlei praktische zaken rond het werken met klanten. Je leert hoe je online communiceert en wat je moet doen om tijdens elke stap van de samenwerking duidelijkheid te creëren zodat alle betrokken partijen exact weten waar ze aan toe zijn. Je krijgt templates en checklists die je helpen het samenwerkingsproces in kaart te brengen. Je leert daarnaast praktische zaken zoals hoe je onderhandeld over je uurprijs, hoe je je uren bijhoudt en hoe factureren werkt.  

 

module 7 - HOE KOM JE AAN KLANTEN

In deze module laten we je zien hoe je op verschillende manieren aan klanten kunt komen als virtual assistant. Je krijgt inspirerende voorbeelden, veel praktisch advies en we leren je één van de belangrijkste technieken in de vorm van een uitdagende opdracht. We zien in de praktijk dat de meeste startende virtual assistants na het doen van deze opdracht hun eerste klanten al gevonden hebben. 

 

module 8 - OFFICIËLE ZAKEN

Als zelfstandig ondernemer zijn er wetten en regels waar je je aan moet houden. In deze module maak je kennis met de regels die voor jou als starter van belang zijn. We laten je zien hoe je veilig online werkt en we besteden in deze module aandacht aan het officieel maken van jouw onderneming. We vertellen je alles over hoe je je onderneming inschrijft bij de Kamer van Koophandel en hoe je je aanmeldt bij de Belastingdienst zodat je een btw-nummer krijgt en officieel facturen mag gaan versturen. We geven je alle tips en informatie die je nodig hebt om dit proces soepel te laten verlopen. Verder gaan we in op het opzetten van de simpele administratie die je nodig hebt als zzp'er, laten we je zien waar een factuur officieel aan moet voldoen, geven we je een korte introductie over het zelf doen van de btw-aangifte en geven we tips voor het werken met een boekhouder. 

 

afsluiting - examen

Het is zover! Je hebt inmiddels alles geregeld en alles in huis om als zelfstandig werkend virtual assistant te starten. Je hebt misschien zelfs je eerste klanten al binnen. In deze laatste week krijg je de gelegenheid om een examen af te leggen waarna je een certificaat ontvangt. We geven je als laatste nog een aantal essentiële checklists en handige resources voor starters mee en dan is het tijd voor feest! 

Nog heel even geduld

Kun je niet wachten om te beginnen met Plan B.? 

Schrijf je dan alvast in op de nieuwsbrief van Blueberry Dynamic dan ben je er in september als eerste bij.