Plan B.

 
Bij inschrijving ga je akkoord met de algemene voorwaarden
banner01.jpg

Wat is Plan B. ?

Plan B. is onze online opleiding tot virtual assistant. Het is een praktijkgerichte opleiding waar je de vakkennis en de ondernemersvaardigheden leert die je zo hard nodig hebt als je voor jezelf begint. Dit zelfstudietraject biedt je een naadloze verbinding met de praktijk en de volledige vrijheid om vanuit huis in je eigen tempo te studeren.

Voor wie is Plan B. ?

Plan B. is voor de serieuze starter die ervan droomt eigen baas te zijn en graag de complete controle wil over het tempo van de opleiding. Plan B. biedt de houvast van een volwaardige opleiding zonder de tijdsdruk van een vast studieschema. Met deze zelfstudie bepaal je zelf op welke momenten je studeert en kun je pauze nemen wanneer studeren even niet uitkomt. Plan B. biedt de flexibiliteit die het mogelijk maakt een opleiding te combineren met een vaste baan, een andere studie of een druk gezinsleven.

WAAR WIJ VOOR STAAN EN WAT WIJ JOU WILLEN MEEGEVEN

Blueberry Dynamic staat voor onafhankelijkheid, vrijheid en een compromisloze inzet. Wij geloven niet in short-cuts, half werk of kortetermijnoplossingen. Plan B. is geen “get rich quick programma" waarin we gouden bergen beloven zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Onze opleiding is intensief en vraagt veel tijd, inzet en toewijding.

Een eigen onderneming begin je met het oog op een betere toekomst voor jezelf en iedereen om je heen, niet uit gemak. Op een duurzame manier je dromen realiseren betekent gewoon keihard werken, geen excuses. Wij zijn ervan overtuigd dat jij met de juiste kennis en een flinke portie hard werken je doelen kunt bereiken en je dromen waar kunt maken. Dat is waar Blueberry Dynamic voor staat en waar onze opleiding om draait.

Wij geloven er oprecht in dat iedereen die bereid is hard te werken een mooie onderneming kan starten en daar succesvol in kan zijn en we doen er alles aan om je te helpen in dit uitdagende avontuur. We geven je de tools en de technische kennis die nodig zijn om in een korte tijd je eigen onderneming te starten, en veel belangrijker dan dat, we leren je een eerlijke ondernemersmentaliteit waarmee jij je professionele toekomst als ondernemer op een zelfverzekerde manier kunt blijven vormgeven. Dat zijn vaardigheden waar je de rest van je leven iets aan hebt. 

Eén ding kunnen we je helaas niet geven... garanties. Daar willen we vanaf het begin heel eerlijk over zijn. Een onderneming starten waar je trots op kunt zijn vraagt een grote investering en een enorme hoeveelheid focus, moed en vastberadenheid. Of je zult slagen als zelfstandig virtual assistant hangt af van je doorzettingsvermogen op de lange termijn en de bereidheid consistent actie te blijven ondernemen, ook nadat je klaar bent met de opleiding.

Plan B is bedoeld voor mensen die in zichzelf geloven, klaarstaan voor anderen en hun leven willen verrijken met een moderne en uitdagende manier van werken.

WAAROM IS PLAn B. ANDERS DAN ANDERE OPLEIDINGEN?

01 De grootste van Nederland - Blueberry Dynamic is niet zonder reden de grootste virtual assistant opleider van Nederland geworden. Wij onderscheiden ons door het onderwijzen van bewezen strategieën gebaseerd op jarenlange praktijkervaring. We maken in Plan B. gebruik van moderne out-of-the-box lesmethodes die beter aansluiten bij de huidige tijd en in de praktijk een hogere succeskans geven dan klassieke lesmethodes. 

02 Digital learning - We zijn erg overtuigd van de kracht van online educatie en hebben op basis van studie en ervaring een methode ontwikkeld die niet onder doet voor offline en klassikaal leren. Wij focussen ons 100% op digitaal leren. Als virtual assistant werk je volledig digitaal, dat is voor ons één van de grootste voordelen van het beroep. Dankzij het toegepaste digital learning principe kun je na afloop efficiënter online communiceren en het beste uit jezelf halen als online werkende ondernemer.  

03 Persoonlijke ontwikkeling - Plan B. besteedt naast de inhoudelijke aspecten van het beroep virtual assistant erg veel tijd aan onderwerpen waar andere opleiders vaak snel aan voorbij gaan. Wij weten uit eigen ervaring dat zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling een onmisbare basis vormen voor het slagen als zelfstandig ondernemer. Deze onderwerpen vormen een rode draad door de opleiding en we besteden veel aandacht aan het leggen van deze essentiële fundering voor succes. 

04 Holistische aanpak - Het beroep virtual assistant gaat voor ons over meer dan werk alleen. Wij geloven sterk dat niet alleen het extra geld, maar veel meer nog de vrijheid en de flexibiliteit de echte beloning zijn van het zelfstandig ondernemerschap. Plan B. kijkt naar het grotere geheel. De samenkomst van serieuze vakkennis op niveau en de vrijheid zelf te kunnen bepalen waar en wanneer je werkt, zonder dat je op professionaliteit hoeft in te leveren.  

05 Squarespace - Blueberry Dynamic is de enige virtual assistant opleider in Nederland die exclusief gebruik maakt van het veelzijdige Squarespace platform. Dankzij het ongekende gebruiksgemak en de bekroonde klantenservice van Squarespace heb je in no-time jouw professionele website online staan zonder hoofdpijn of ook maar één regel code te hoeven schrijven. Wij hebben al meer dan vijf jaar lang niets anders dan goede ervaringen met Squarespace. 

wat vinden anderen ervan? 

Lees hier reviews van deelnemers die dankzij één van onze opleidingen in een korte tijd hun leven een andere richting hebben gegeven.

Hoe werkt Plan B. ?

De hele opleiding is zo opgezet dat je flexibel en doelgericht studeert. Na aanmelding kun je direct beginnen en je volgt de volledige opleiding vanuit een overzichtelijke e-learning omgeving. De opleiding bestaat uit verschillende thema's die je stap voor stap doorloopt waardoor je op een opbouwende manier de kennis en vaardigheden eigen maakt. Alle lessen zijn zodanig op elkaar afgestemd dat elke les voortbouwt op de voorgaande. In totaal krijgt je een jaar lang toegang tot het lesmateriaal zodat je je eigen tempo helemaal zelf kunt bepalen. Na afloop van de opleiding bestaat er de mogelijkheid om een formeel examen af te leggen en ontvang je een certificaat.

Hoeveel tijd ben je kwijt aan Plan B. ?

De gemiddelde tijdsbesteding om de volledige opleiding van begin tot eind af te ronden en het materiaal in te zetten om je eigen virtual assistant business op te zetten is 100 uur. Als je er bijvoorbeeld 5 dagen per week 2 uur per dag aan zou besteden kun je binnen 10 weken aan het werk zijn als virtual assistant. Dit is natuurlijk een indicatie, hoe snel je in de praktijk door het materiaal heen zal gaan is sterk afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden en de kennis en ervaring die je al in huis hebt.

Wat kost Plan B. ?

Prijs €1.450,- (inc. btw)

Na betaling kun je direct beginnen met de opleiding.

Inhoud Plan B. 

Plan B. is bestaat uit verschillende thema's waarin theoretische kennis en praktijkopdrachten samenkomen in specifieke trainingsonderdelen.

 

ZELFKENNIS

Als zelfstandig ondernemer ben je de baas van je eigen onderneming en neem je zelf alle beslissingen. Weten wie je bent, wat je wil en wat goed is voor jou is daarom van groot belang voor zowel je werkplezier als je succes als zelfstandig ondernemer. Plan B. begint met verschillende reflectieve opdrachten gericht op bewustwording en het ontdekken van je kernwaarden. Je brengt je competenties in kaart, je creëert jouw persoonlijke definitie van vrijheid, je leert over de mogelijkheden van locatie-onafhankelijk werken, je leert wat ondernemersmentaliteit is en je leert wat voor werk een virtual assistant doet. Daarna schrijf je een plan om al die elementen samen te brengen in de vorm van jouw eigen virtual assistant onderneming.

 

BUSINESS MODEL

De focus binnen dit thema ligt op het vinden van de perfecte aansluiting tussen wat jij wil en wat de markt nodig heeft. Welke diensten ga je aanbieden als virtual assistant en wie is jouw ideale klant? Je gaat de diensten die je straks gaat aanbieden vormgeven en uitwerken. Je ontwikkelt een business model waarin doelgroep, aanbod en prijsbepaling samenkomen. 

 

BRANDING & MARKETING

Branding en marketing vormen de basiselementen van hoe jij je onderneming presenteert en hoe je als onderneming communiceert met de wereld. Binnen dit thema kijken we naar de specifieke elementen die belangrijk zijn voor jou als starter. We beantwoorden in deze module belangrijke vragen over de stijl en uitstraling van je website, het creëren van een originele en pakkende bedrijfsnaam, je logo, visuele communicatie en het belang van marketing voor een succesvolle onderneming. 

 

ONLINE PRESENTATIE & WEBSITE

Hier ga je de online representatie van jouw onderneming vormgeven. Aan de hand van slimme templates ga je de belangrijkste teksten voor je website schrijven. Daarna leer je hoe visuele communicatie werkt, waar afbeeldingen voor je website aan moeten voldoen en hoe je effectief en veilig gebruik maakt van gratis stockfotografie. Als laatste ga je aan de hand van uitgebreide tutorials je eigen professionele website bouwen in Squarespace. Aan het einde van dit thema heb je een volledige website online staan om jezelf mee op de kaart te zetten als virtual assistant.  

 

ONLINE TOOLS

Als virtual assistant werk je vanuit de cloud. Binnen dit thema maak je kennis met de online tools die je nodig hebt om locatie-onafhankelijk te kunnen werken. We geven je de juiste gereedschappen en leren je de methodes om effectief op afstand te werken met klanten.   

 

HOE WERK JE MET KLANTEN

Dit thema gaat in op de verschillende facetten van professioneel samenwerken en allerlei praktische zaken rond het werken met klanten. Je leert hoe je online communiceert en wat je moet doen om tijdens elke stap van de samenwerking duidelijkheid te creëren zodat alle betrokken partijen exact weten waar ze aan toe zijn. Je krijgt templates en checklists die je helpen het samenwerkingsproces in kaart te brengen. Je leert daarnaast praktische zaken zoals hoe je onderhandeld over je uurprijs, hoe je je uren bijhoudt en hoe factureren werkt.  

 

HOE KOM JE AAN KLANTEN

We laten je hier zien hoe je op verschillende manieren aan klanten kunt komen als virtual assistant. Je krijgt inspirerende voorbeelden, veel praktisch advies en we leren je één van de belangrijkste technieken in de vorm van een uitdagende opdracht. We zien in de praktijk dat de meeste startende virtual assistants na het doen van deze opdracht hun eerste klanten al gevonden hebben. 

 

OFFICIËLE ZAKEN

Als zelfstandig ondernemer zijn er wetten en regels waar je je aan moet houden. Binnen dit thema maak je kennis met de regels die voor jou als starter van belang zijn. We laten je zien hoe je veilig online werkt en we besteden hier aandacht aan het officieel maken van jouw onderneming. We vertellen je alles over hoe je je onderneming inschrijft bij de Kamer van Koophandel en hoe je je aanmeldt bij de Belastingdienst zodat je een btw-nummer krijgt en officieel facturen mag gaan versturen. We geven je alle tips en informatie die je nodig hebt om dit proces soepel te laten verlopen. Verder gaan we in op het opzetten van de simpele administratie die je nodig hebt als zzp'er, laten we je zien waar een factuur officieel aan moet voldoen, geven we je een korte introductie over het zelf doen van de btw-aangifte en geven we tips voor het werken met een boekhouder. 

 

examen

Het is zover! Je hebt inmiddels alles geregeld en alles in huis om als zelfstandig werkend virtual assistant te starten. Je hebt misschien zelfs je eerste klanten al binnen. In de laatste module krijg je de gelegenheid om een examen af te leggen waarna je een certificaat ontvangt.

Inschrijven

Prijs €1.450,- (inclusief btw)

Na betaling kun je direct beginnen met de opleiding.

Bij inschrijving ga je akkoord met de algemene voorwaarden