TESTIMONIALS

Zij deden een opleiding bij ons
en dit is wat ze ervan vonden

header-202.jpg
Ester Bolkestein.png

Ester Bolkestein
www.orangeblossom.nl

"Werken en de wereld rondreizen? Er zijn gewoon mensen die dit doen! Vanaf het moment dat ik met het fenomeen digital nomad werd geconfronteerd ging mijn bloed sneller stromen. Hoe dan? Kan ik dat ook? Tijdens mijn speurtocht op internet kwam ik Thamara tegen. Ik dacht meteen wat een gaaf mens, daar wil ik van leren! En ik heb er geen moment spijt van gehad. B. Business is een fantastisch programma dat je stap voor stap meeneemt in de wereld van het online ondernemen. Je wordt uitgedaagd echt vanuit je eigen kracht je berdrijf op te zetten. Dat is zo ontzettend waardevol. En Thamara is er voor je ‘every step of the way’. Om je te spiegelen, je te motiveren of een trap onder je kont te geven. Dankzij dit programma sta ik waar ik nu ben, ready to start the adventure."

Hetty Knottenbeld.jpg

Hetty Knottenbeld
www.helderbegin.nl

"De trainingen van Blueberry Dynamic zijn bijzonder goed in elkaar gezet. Zowel qua opbouw als inhoudelijk. Alle vragen en opdrachten zijn erop gericht jezelf als ondernemer, je ideale klant en het product dat jullie verbindt beter te leren kennen, zodat je de combinatie ervan optimaal kunt inzetten en het beste uit jezelf en je bedrijf kunt halen. Elke keer kwam ik tot nieuwe inzichten door de fantastische mens-gerichte en coachende insteek van de trainingen die diepere lagen raken."

Emma Clark

Emma Clark
www.virtualmissperfectionist.nl

"Wat Thamara en Lior, en dus Blueberry Dynamic, zo ontzettend te gek maakt, is de nadruk die zij leggen op jóúw manier, jóúw wensen, jóúw persoonlijkheid. Thamara en Lior hebben bakken met mensenkennis en kunnen je daardoor altijd enorm fijn helpen. Ze willen je niet helpen zomaar een bedrijf op te zetten of verder te ontwikkelen, ze willen je helpen JOUW bedrijf op te zetten of verder te ontwikkelen. Je wordt door ze geprikkeld, gestimuleerd, uitgedaagd. Daarbovenop zijn ze onwijs lief en goed in het boosten van je zelfvertrouwen. Ik word gewoon echt enorm blij van ze én van hun trainingen! Ga er volgende week weer eentje volgen."

Elvira van Gastele - Blueberry Dynamic

Elvira van Gastele
www.elviravirtualsidekick.nl

"Voordat ik klaar was met Plan B. had ik gewoon al 2 klanten! Ik heb zo veel aan Plan B.! Ik ben over verschillende dingen net even anders of meer gaan nadenken en dat zorgt ervoor dat ik met meer zelfvertrouwen en nog meer zin aan dit avontuur ga beginnen."

SaskiaMardi.jpg

Saskia Mardi
www.saskiamardi.com

"Ik werk beter als iemand het allemaal in de gaten houdt en mij af en toe een schop onder mijn kont geeft. Daarom koos ik voor de opleiding bij Thamara. Ze was consequent, flexibel, ik kon op haar rekenen en voelde me heel comfortabel bij haar, ik mocht mezelf zijn, móest mezelf zijn. Dat is ook het belangrijkste en meest waardevolle dat ik heb geleerd van mijn tijd samen met Thamara: to run my business my way. Zij heeft mij geholpen om iets neer te zetten dat aan alle kanten schreeuwt SASKIA! Ik moest gaan zitten, nadenken en opschrijven waarom ik voor mezelf wil werken, hóe ik wil werken en wat succes nou betekent voor MIJ. Thamara’s modules en adviezen waren waardevol, goed over nagedacht en up to date. Door de kennis die Thamara met mij heeft gedeeld zijn de (meeste) angsten die ik eerst had verdwenen en heb ik zonder stress en met een goed gevoel de opleiding afgerond. Ik heb nu een hoop kennis, veel meer zelfvertrouwen en een killer business that’s ready to roll!"

YW-Sonja-102+SQ.jpg

Sonja Kunst
www.thebluestructure.com

"Erg tevreden kijk ik terug op de afgelopen 6 maanden B.Business. Hoewel ik van te voren al (bijna) precies wist WAT ik wilde gaan doen had ik geen idee HOE & WAAR te beginnen. Dankzij het B. Business programma van Thamara kreeg ik de structuur & de tools aangeboden die mij stap voor stap naar de finish bracht: mijn VPA onderneming, compleet & solide. Ik ben enorm trots en heb alle vertrouwen in een toekomst vol eigen keuzes, vrijheid en waardevolle samenwerkingen. Thamara, dank voor het aanreiken van de basis voor mijn toekomst!"

Renske+Holwerda.jpg

Renske Holwerda
www.regelrenske.nl

“Weet jij wat een heel geschikt vak voor jou zou zijn? Virtual assistant!”, riep een onderneemster-vriendin begin 2017 toen ik haar weer eens ergens bij geholpen had. Virtual assistant? Nooit van gehoord. Ik googelde de term, maar werd in eerste instantie niet heel erg enthousiast. Tot ik op de site van Blueberry Dynamic terechtkwam. Ik besloot de VA KickStarter te doen en dat programma zat zó goed in elkaar dat ik na afloop zeker wist: dit is het! Dit is wat ik wil!

Daarom schreef ik me na de VA Kickstarter in voor B. Business, het programma van 6 maanden. Een forse investering, maar ik wist dat ik dit programma nodig had om de stappen te kunnen zetten die ik wilde zetten. Ik ben namelijk zo iemand die al snel te veel wil en zich dan zó overweldigd kan voelen door alles wat er gebeuren moet, dat er niks gebeurt. Thamara had alle stappen die ik moest zetten om de basis van mijn bedrijf neer te zetten in hapklare brokken verdeeld en zo kon ik in kleine stapjes toewerken naar mijn droombedrijf. Heel fijn! Ook de microstage was erg fijn. Ik heb hier uiteindelijk een klant aan overgehouden. Ook hierin voelde Thamara haarfijn aan wie een goede match met mij zou zijn.

1,5 maand na het afronden van B. Business heb ik mijn baan opgezegd om volledig voor mijn eigen bedrijf te gaan. Als je me dat een jaar geleden had verteld, had ik je uitgelachen. Maar het is de beste beslissing die ik ooit heb genomen. Ik weet zeker dat ik zonder B. Business niet had gestaan waar ik nu sta. Mijn bedrijf staat dankzij dit programma als een huis. Dankjewel, Thamara!”

Marit+Verlaat.png

Marit Verlaat
www.wanderfulassistant.com

"Toen ik  de VA Kickstarter workshop aan het doen was wist ik dat dit mijn volgende avontuur zou zijn. Alleen hoe doe je dat precies? Wat komt er allemaal kijken bij het opzetten van je eigen bedrijf? Deze antwoorden kreeg ik allemaal in het programma B. Business. Zonder de hulp van Thamara had ik mijn bedrijf nooit zo goed neer kunnen zetten. Thamara is a great teacher. Zij weet je te motiveren, je na te laten denken over hoe jij wilt dat je bedrijf eruit ziet en geeft ijzersterke feedback. Ik heb dankzij B. Business mijn droom kunnen waarmaken. Ik doe werk wat ik fantastisch vind, werk met super leuke mensen en kan dit doen waar ik maar wil."

Claudia+Szokol.jpg

Claudia Szokol
www.bloombridgesupport.nl

"Jarenlang had ik de droom om mijn eigen business te starten. Ik wilde meer voldoening uit mijn werk halen en meer vrijheid ervaren. Meer vrijheid in waar en wanneer ik zou werken maar ook met wie ik het liefst wilde samenwerken. Het was voor mij dus wel duidelijk wat ik wilde, maar niet hoe ik hier invulling aan kon geven. Tijdens het B. Business traject is met behulp van de opdrachten en het contact met Thamara voor mij nu duidelijk geworden wat ik kan, leuk vind en welke kant ik met mijn business op wil. Thamara is een superleuk mens die goed aanvoelt wat je nodig hebt, of dat nu een schop onder je kont is of juist even wat tijd voor jezelf. Ze weet de  juiste vragen te stellen en zet je aan het denken. Dankzij Thamara en het B. Business traject heb ik mezelf beter leren kennen en maak ik nu duidelijke keuzes. Hier ben ik Thamara enorm dankbaar voor. "

KirstenHappel.jpg

Kirsten Happel
www.studioduizendpoot.nl

"Thamara’s gave levensstijl en het feit dat ze de Nederlandse markt zo goed kent, zorgden ervoor dat ik voor B. Business koos. Het belangrijkste dat ik tijdens de opleiding heb geleerd, is hoe je een eigen bedrijf start, stap voor stap en waar je op moet letten. Maar ook dat dat alles geen voorwaarde is om te kunnen starten als VA. Door Thamara’s persoonlijke, motiverende en positieve aanpak, ben ik nog meer overtuigd dat dit is wat ik wil!"

LeonieKoomen.jpg

Leonie Koomen
www.zoutoost.nl

"Tijdens de opleiding heb ik ontzettend prettig contact gehad met Thamara, ze was altijd motiverend en inspirerend. Thamara heeft ervoor gezorgd dat ik dingen ging doen, die ik eerst niet durfde. Ik heb zulke enorme, persoonlijke stappen gemaakt en dat heeft veel veranderd voor me! Ik onderschat mezelf vaak en denk dan, dat gaat me vast niet lukken. Maar tijdens B. Business ontdekte ik, dat als je er mee bezig bent, alles kan lukken. Geduld wordt beloond! Ik ben Thamara hier echt onwijs dankbaar voor."

SaskiaVandenbroeck.jpg

Saskia Vandenbroeck
www.officeconfetti.nl

"De opleiding heeft aan al mijn verwachtingen voldaan. B. Business is een out of the box, praktisch en individueel traject waarin je jezelf beter leert kennen. Het was zo fijn om veel contact te hebben met Thamara, ik heb met haar dingen besproken die ik met niemand anders heb besproken. Thamara veroordeelt niet en heeft nooit gepusht als ik iets niet zo handig deed. Dankzij haar niet aflatende aansporing heb ik nu een eigen bedrijf met de perfecte naam, waar ik zo blij van word! Ook heb ik mijn eigen website gemaakt, ik heb al klanten en ik heb met heel wat tools leren werken. Een belangrijke les die ik meeneem is, dat het niet nodig is om alles perfect voor te bereiden. Geen enkele beslissing is definitief. Je moet er gewoon aan beginnen en dan worden dingen duidelijk. Ik ben zo blij dat ik Thamara heb leren kennen!"

IngridMeijer.jpg

Ingrid Meijer
www.truebluebacking.nl

"Ik heb ruim 20 jaar in loondienst gewerkt en ik vond de overstap naar het ondernemerschap doodeng, om eerlijk te zijn. Ik wilde me daarom zo goed mogelijk voorbereiden, om mezelf de grootste kans te geven om een succesvolle start te maken. Thamara’s aanpak sprak me het meeste aan: lekker samen knallen. De opleiding is ontzettend compleet. Zonder B. Business had ik nooit zo’n goed inzicht gehad in wat ik precies wil en kan. Thamara is betrokken en staat altijd klaar met adviezen en peptalks, die mij door moeilijke momenten heen hebben geholpen. Deze zes maanden waren een rollercoaster en nu heb ik echt een up and running business en al mijn eerste klanten! Zonder Thamara was me dit nooit zo gelukt, zij is echt een inspiratie voor alle vrouwen die als zelfstandige aan de slag willen gaan."

Eva+van+Wijk.png

Eva van Wijk
www.only24hoursaday.nl

"De opleiding bij Thamara was vanaf les 1 gaaf, interessant, informatief en alles wat ik ervan verwachtte. Thamara is anders, inspirerend, verhelderend, eerlijk, KICKASS! Mijn favoriete onderdeel van de opleiding was de module over websites, omdat ik daar zó creatief van werd, meer dan ik ooit geweest ben! Het belangrijkste dat ik uit de opleiding meeneem, is dat ik zeker weet dat ik weer ondernemer wil zijn! Ik vind Thamara geweldig, heb het ontzettend naar mijn zin gehad en heb een hoop van Thamara geleerd."

Rob+van+Wijk.png

Rob van Wijk
www.only24hoursaday.nl

“Ik heb voor de opleiding bij Thamara gekozen, omdat ik (samen met Eva van Wijk) goed voorbereid aan ons bedrijf wilde beginnen en Thamara's aanpak spreekt me aan. Ze heeft me geweldige inzichten gegeven, ik ben veel over mezelf te weten gekomen en ik ben er nu absoluut van overtuigd dat dit is wat ik wil. Ik ben haar enorm dankbaar voor haar toewijding en de energie die ze in ons en de opstart van ons bedrijf heeft gestoken. Ze is een topper!"

SandraKeus.jpg

Sandra Keus
www.samenmetsan.nl

"Daar zit ik dan. Op Schiphol bij gate C15 te wachten op mijn vlucht naar Malaga. Het avontuur gaat beginnen, ik ga een paar maanden vanuit Spanje aan mijn eigen bedrijf werken. Wie had dat gedacht aan het begin van 2015? Ik herinner me nog goed dat ik Thamara via Twitter op het spoor kwam. Wauw, zij doet precies wat ik zou willen! Ik ben haar zo dankbaar voor alles. Ik durf echt wel te zeggen dat ik hier anders niet bij de gate zou hebben gezeten. Ze heeft me zoveel geleerd en zoveel van haar eigen tijd in mij gestopt. Ze is een heel tof mens en legt haar hele ziel en zaligheid in haar werk. Ik vind haar een kanjer en de leukste juf EVER!!!"

ColinKassies.jpg

Colin Kassies

"Ik heb welgeteld 4 maanden van mijn werkende leven in loondienst gewerkt en ben dus al mijn hele leven zelfstandig, maar ook ik vond het B. Business leertraject een rollercoaster. Kneiterveel lezen, vergelijken en brainstormen, in je eigen al overlopende hoofd. De opdrachten zijn creatief en confronterend. Vooral het nadenken en ook voelen wat je wilt en echt leuk vindt, en de twijfel of je dat dan wel kunt, en er genoeg kennis of talent voor hebt? Soms vervloekte ik mezelf voor mijn gebrek aan discipline, soms werkte ik met plezier tot diep in de nacht aan een opdracht. Gelukkig is Thamara heel lief, direct en to the point. Ik ben superblij dat ik aan deze opleiding begonnen ben, want ik heb er heeeeeel veel uitgehaald."

IngridRozema.jpg

Ingrid Rozema-Bouwman
www.krachtaardig.nl

"Thamara is mijn business coach en daar ben ik ongelooflijk blij mee. Thamara helpt mij te focussen, adviseert bij zakelijke beslissingen en geeft mij gevraagd en ongevraagd advies om mijn business nog beter te maken. Thamara heeft er voor gezorgd dat ik in de super leuke, maar ook spannende startfase van mijn bedrijf altijd op iemand kon leunen en met vertrouwen aan mijn bedrijf kon blijven bouwen. Daarnaast is Thamara ook gewoon een heel tof mens met een enorm groot hart."

Ilona-Schuyzeman-lr.jpg

Ilona Schuyzeman
www.goldenbluesupport.com

"Ik vond het heel erg fijn om Thamara als Business Coach aan mijn zijde te hebben. Bovendien is ze de beste virtual assistant juf die er is! Haar programma vond ik inspirerend, leerzaam en boeiend. Daarbij dacht Thamara met me mee, hielp ze waar nodig, stimuleerde ze me als het even niet lukte en bovenal was ze een luisterend oor. Dit alles heeft er toe geleid dat ik zelf keuzes kon maken, stappen vooruit zetten en in no-time mijn eigen bedrijf had staan die nu succesvol draait. Zoals ze zelf zegt, ze is je business partner in crime en dat heb ik mogen ervaren!"

Stephany-Setoe-lr.jpg

Stephany Setoe
www.stephanysetoe.com

"Ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat ik echt een stok achter de deur nodig heb en met Thamara als coach had ik daar een ontzettend goed gevoel bij. En niet alleen vanwege de goede en leuke lesstof, de opdrachten en haar kennis en ervaring, maar ook echt vanwege Thamara zelf. Thamara is gewoon een leuk en eerlijk mens bij wie ik mij veilig voel en die mij altijd in mijn waarde laat. De opdrachten die ik moest maken en de vragen die ze gaf waren echt niet altijd even makkelijk, maar ze gaf mij alle ruimte en feedback om echt te groeien en te zoeken naar mijn (persoonlijke) kwaliteiten die ik daarna kon inzetten als virtual assistant. Thamara heeft echt zoveel uit mij weten te halen, waardoor ik beter voorbereid en zekerder was om mijn bedrijf als virtual assistant op te zetten en dat het ook echt ‘mij’ is en waar ik voor sta. En daar ben ik haar enorm dankbaar voor."

Josien-Galama-lr.jpg

Josien Galama
www.salted.pro

"Toen ik begon met B. Business dacht ik dat ik meteen aan de slag zou gaan met m’n ideeën als freelancer. Dat ik direct naar de KVK zou gaan en aan het werk kon. Dit ging iets anders, gelukkig, want Thamara nam me eerst even mee terug in de tijd om een stevige fundering van mijn bedrijf te leggen. Wat wil je en wat vooral niet? Wat ging er afgelopen jaren goed, waar ben je goed in en welke eisen stel jij aan je bedrijf? Wie is je ideale klant en hoe ga je die bereiken?

Ik heb heel veel (misschien wel het meeste) aan deze eerste weken gehad. Ik ging veel sneller dan verstandig was en Thamara zorgde dat ik orde op zaken stelde voordat ik verder ging. Toen ik uiteindelijk echt naar de KVK ging stond ik veel steviger in mijn schoenen dan ik een half jaar eerder zou hebben gestaan. De steun en deskundigheid van Thamara hebben ervoor gezorgd dat ik dicht bij mezelf blijf EN een leuk bedrijf bestier. Zonder te twijfelen aan mezelf, mijn klant of mijn service.

Ik ben nu freelancer in email -, content - en social media marketing en werk enkel remotely (mijn kantoor thuis in Haarlem of een tropische plek in de wereld). Door dit programma te volgen staan de puntjes op de i en heb ik een (bijna) stressvrij leven. Ik kan iedereen met een freelance ambitie het B. Business programma aanraden!"

Sjomara-Specht-lr.jpg

Sjomara Specht
www.yourgotoperson.com

"B.Business: helder en overzichtelijk. De persoonlijke en straight forward begeleiding van Thamara hebben mij dan ook zeker geholpen. Ik hou van no-nonsense ;-). Van onzeker zijn over of dit wel de juiste sprong is naar zelfverzekerd van de daken schreeuwen dat Your Go To Person een feit is, dat is wat B.Business mij heeft gebracht. Het meest waardevolle wat ik heb meegekregen is dat het niet erg is om niet alles meteen te weten maar te blijven reflecteren en dan beslissingen te nemen. De energie van Thamara is ook heel aanstekelijk waardoor je weer een confidence boost krijgt en kan knallen als je even een dipje hebt. Super bedankt voor alle wijze lessen, ik hoor je af en toe nog in mijn hoofd als ik even vast loop."

Marieke-de-Oude-lr.jpg

Marieke de Oude
www.betulabliss.com

"Door een interview dat ik heb gelezen met Thamara werd het virtual assistant vuurtje bij mij aangewakkerd. Dit leek mij zo fijn; niet meer van 9 tot 5 in een suf kantoorgebouw werken. Niet veel later begon Thamara de B. Business opleiding om je eigen virtual assistant bedrijf op te starten. Ik heb voor haar gekozen omdat ze me aansprak, vlot is en duidelijk in wat wel en niet te bereiken is. Wat voor mij ook echt een pre was was dat het niet een echte secretaresseopleiding 2.0. was. Ik heb veel geleerd in de relatief korte periode van de opleiding, je maakt gewoon je hele bedrijf in een aantal maanden! Het is een stok achter de deur. Je beslist wat je absoluut wel en niet wil met je bedrijf.  Wat ik zo fijn vond aan de opleiding is dat je juist moet kijken naar wie jij bent en wat jij wilt, niet naar wat anderen doen en hebben."

Meer weten over onze opleidingen?