De VA Kickstarter is een 7-daagse online workshop waarin je op persoonlijke en uitdagende wijze je eerste stappen zet om aan het werk te gaan als zelfstandig virtual assistant. Durf jij nu eindelijk te gaan doen waar je altijd al van droomt?  

In deze intensieve workshop krijg je 7 dagen lang elke dag nieuwe inzichten, stimulerende theorie en uitdagende praktijkopdrachten. Daarnaast krijg je toegang tot de super actieve Kickstarter Facebookgroep waar je in contact komt met andere deelnemers en professionele feedback krijgt van de experts van Team Blueberry. Zo bouw je direct een waardevol netwerk van contacten op waar je veel aan hebt bij al je nieuwe avonturen.

 

KORT MAAR KRACHTIG

In 7 dagen zet je de eerste stappen om virtual assistant te worden en leer je hoe jij een freelance carrière als virtual assistant kunt inzetten om je leven in eigen hand te nemen en je dromen waar te maken.

Je leert welk werk je allemaal kunt doen als virtual assistant.

+ We zoeken samen uit welke persoonlijke vaardigheden jij kan gaan omzetten naar professionele diensten. 

+ Je leert hoe je volledig online kunt werken als VA en hoe deze enorme vrijheid jouw leven nog leuker gaat maken. 

+ Je maakt kennis met de avontuurlijke mogelijkheden van reizen en werken als je niet langer aan een vaste werkplek gebonden bent.

+ Je krijgt inzicht in de dankbare werkelijkheid van eigen baas zijn, je eigen tijden bepalen en werken vanuit huis zodat jij jezelf en je gezin op de eerste plaats kunt zetten.

+ We laten zien dat zelfstandig ondernemerschap lang niet zo eng of ingewikkeld is als het misschien lijkt.

Ohja... Je krijgt van ons natuurlijk ook een liefdevolle schop onder je kont en we helpen jouw kijk op werken en leven te veranderen en meer voor jezelf te kiezen.

 

Wat krijgt je in de VA kickstarter workshop?

+ 7 dagen lang elke dag nieuwe kennis en inzichten, uitdagende theorie en stimulerende praktijkopdrachten

+ Toegang tot de super actieve Kickstarter Facebookgroep waar je je mede Kickstarters ontmoet en één of meerdere experts van Team Blueberry tot je beschikking hebt. 

Inhoud:

Dag 1. Wat betekent vrijheid voor jou en hoe krijg je er meer van. 

Dag 2. Hoe ziet het leven van een VA eruit en wat is typisch VA werk.

Dag 3. Ontdek welk werk bij jou past en bepaal wat voor werk je wel en niet wil doen. 

Dag 4. Wie is je ideale klant. Ontdek voor wie jij van waarde bent als VA.

Dag 5. Hoe kom je aan klanten.

Dag 6. Hoe word je een goede ondernemer en wat is er voor nodig om locatie-onafhankelijk te werken.

Dag 7. Wat je moet regelen om voor jezelf te beginnen. Een onmisbare checklist.

 
Na de workshop voelde ik in elke vezel van mijn lijf dat ik aan het roer van mijn eigen leven sta en alleen ik weet wat ik wel en niet leuk vind. Na afloop ben ik heel veel anders gaan doen. Keuzes maken en daar dan echt vol voor gaan. Vanuit mijn gevoel en mijn hart beslissen. De ‘ja maar’ van het verstand de mond snoeren. Dit is echt een van de leukste trainingen die ik ooit heb gedaan. Ik heb veel geleerd en de energie in de groep was echt onevenaarbaar.
— Eva
 

Wat is een virtual assistant?

Virtual assistant is een beroep dat relatief kort bestaat. Sinds de opkomst van het internet is het steeds makkelijker geworden je eigen werk te creëren en om te werken waar en wanneer je zelf wil. Als virtual assistant maak je daar dankbaar gebruik van door uitsluitend online te werken.

Je biedt uiteenlopende ondersteunende diensten aan ondernemers en bedrijven en je hebt daar alle vrijheid in. Je weet zelf waar je goed in bent en kiest het werk dat je zelf het leukste vindt. En het belangrijkste natuurlijk, jij bepaalt zelf hoeveel uur je werkt, wanneer je werkt en vooral waar je werkt.

Veel VA's combineren hun werk met een reizend bestaan en werken vanaf zonnige locaties in alle uithoeken van de wereld. Andere VA's werken juist het liefst thuis aan de keukentafel om zoveel mogelijk tijd aan hun gezin te kunnen besteden. Welke weg je ook kiest, Virtual assistant is een beroep waar je alle kanten mee op kan.

 
Mijn beeld van een VA is heel erg veranderd. Een VA is veel meer dan een online secretaresse en kan heerlijk zelf bepalen wat ze wel en niet wil doen. Ook zie ik nu in dat je veel kan, als je het maar wil en doorzet. De workshop geeft hele fijne praktische opdrachten waar ik veel aan heb gehad. Ik weet nu dat dit echt is wat ik wil en dat het zoveel vrijheid geeft. Het heeft me laten inzien dat ik nog heel veel moet leren, maar dat is juist de uitdaging en ik ga ervoor!
— Noa
 

Samen sta je sterker

Buiten de theorie en de praktijkopdrachten is het groepsaspect een heel belangrijk onderdeel van de workshop, want samen sta je natuurlijk sterker. Tijdens de workshop krijg je daarom toegang tot de besloten Kickstarter Facebookgroep. In de privacy van deze groep leg je waardevolle contacten, kun je veel van elkaar leren en heb je de gelegenheid al je vragen te stellen aan één of meerdere experts van Team Blueberry. En natuurlijk is het ook gewoon heel gezellig.

 

In de besloten Facebookgroep: 

+ kun je 7 dagen lang vragen stellen én krijg je feedback van één of meerdere Blueberry teamleden.

+ is er ruimte om je persoonlijke ervaringen te delen en te leren van de ervaringen van anderen.

+ kun je waardevolle contacten leggen binnen de groep en vragen stellen aan de andere deelnemers.

 

Is de VA Kickstarter iets voor jou?

+ Ben je een organisatietalent en sta je graag klaar voor anderen? 

+ Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in je leven en denk je er al een tijdje over om voor jezelf te beginnen, maar weet je nog niet zo goed hoe?

+ Wil je werken onder je eigen voorwaarden, zelf bepalen voor wie je werkt en het werk doen dat jij het leukst vindt?

+ Verlang je naar de vrijheid te kunnen werken waar en wanneer het jou het beste uitkomt?

Grote kans dat het beroep virtual assistant voor jou is weggelegd.

In de VA Kickstarter workshop leer je wat je nodig hebt om te beginnen als virtual assistant. Onder begeleiding ga je de eerste stappen zetten richting zelfstandig werken. Je krijgt een beter inzicht in wat je echt wil en waar juist jij goed in bent.  

 

Na de VA Kickstarter: 

+ heb je ontdekt waar jouw sterke punten liggen en hoe je die kunt omzetten naar een professionele online dienst waar je voor betaald krijgt.

heb je nieuwe middelen in handen om jouw werk en leven vorm te geven op een manier die past bij jou.

heb je een netwerk van mede-kickstarters om je heen waar je veel steun, hulp en vriendschap uit kunt halen bij al je nieuwe avonturen.

heb je een van de meest waardevolle en belangrijkste element voor succes meegekregen. Zelfkennis. 

heb jij je eerste stappen gezet om aan het werk te gaan als virtual assistant. Het is dichterbij dan je denkt.

 
Mijn grootste inzicht na de workshop is dat ik echt voel dat ik op de goede weg ben, dat dit de richting is die ik op wil. Daar waar ik normaal gesproken altijd heel bescheiden ben over mijn kwaliteiten vertelde ik gisteren bij vrienden zonder twijfel en zonder onzekerheid wat ik wilde gaan doen en wat ik allemaal kan. Echt een persoonlijke overwinning
— Kirsten
 

aanmelden voor de va kickstarter

De aanmelding voor de VA Kickstarter is momenteel gesloten.

 

 
Dank voor de zeer inspirerende training! Het heeft mij al mijn eerste VA opdracht opgeleverd en daarnaast een heel inspirerend netwerk met zeer enthousiaste collega VA’s en nog meer drive om mijn hart te volgen en mijn eigen pad te creëren.
— Yvette
 
 Thamara Zijlstra - foto door Dingena Mol

Thamara Zijlstra - foto door Dingena Mol

Wie is Thamara?

"Ik ben Thamara Zijlstra, oprichter van Blueberry Dynamic en ontwikkelaar van o.a. de VA Kickstarter. Vrijheid is een belangrijk terugkerend thema in mijn leven. 

Door middel van training en coaching geef ik mensen die net als ik op zoek zijn naar meer vrijheid en zelfbeschikking de middelen om als zelfstandige aan het werk te gaan onder hun eigen voorwaarden. De afgelopen jaren heb ik honderden mensen kunnen helpen hun dromen waar te maken door aan het werk te gaan als online professional en geld te verdienen met hun eigen unieke kennis en vaardigheden."

 
Na bijna een jaar thuis gezeten te hebben met een burn-out heeft deze workshop alles in mij wakker gemaakt. Ik had niet verwacht dat ik er zo emotioneel van zou worden, maar wat verhelderend en verfrissend om op een andere manier te kijken naar wat ik wil zonder het constante gevoel ‘te moeten’. Ik heb nog veel te leren, maar ben vastberaden er nu helemaal voor te gaan.
— Sanne
 

Veelgestelde Vragen

 

Ik twijfel nog of ik Virtual Assistant wil worden. Is deze workshop geschikt om er achter te komen of dit is wat ik wil?
Ja. De VA Kickstarter is juist bedoeld om te ontdekken of zelfstandig werken als Virtual Assistant iets voor jou is. De workshop is laagdrempelig en de nadruk ligt op zelfkennis, inzicht in zelfstandig ondernemerschap en het laten zien van de mogelijkheden en vrijheden van online werken.

 

Ik weet eigenlijk al dat ik Virtual Assistant wil worden, kan ik dan alsnog meedoen?
Ja. Ook als je het al zeker weet is de workshop zeer waardevol. Het kan een fijne manier zijn om vol enthousiasme en motivatie je eerste stappen als zelfstandig Virtual Assistant te zetten. Daarnaast leg je in de groep meteen contacten die waardevol kunnen zijn voor je avontuur als Virtual Assistant.

 

Ik ben al Virtual Assistant, mag ik dan ook nog meedoen?
Ja. Het kan heel verhelderend zijn om af en toe met een frisse blik te kijken naar hoe je met je werk omgaat. Even van de automatische piloot af om te evalueren hoe je er tegenover staat. Er is altijd ruimte voor verbetering, toch?  

 

Hoeveel tijd ben ik per dag kwijt aan de workshop?
Ongeveer een uur per dag. Je mag zelf weten op welk moment van de dag je met het materiaal aan de slag gaat.

 

Ik ben in die periode enkele dagen niet beschikbaar, kan ik dan alsnog meedoen?
De workshop duurt 7 dagen. Als je een dagje mist tussendoor is dat natuurlijk geen ramp. Ben je echter vier dagen afwezig dan heb je al meer dan de helft van de workshop gemist. Misschien is het in dat geval handiger om je voor de volgende ronde in te schrijven.   

 

Ik ben die periode op vakantie, kan ik dan alsnog meedoen?
Dat ligt er aan of je tijdens je vakantie bezig wil zijn met een online workshop en of je op je vakantiebestemming over goed internet beschikt. Het kan een mooi voorbeeld zijn van de vrijheid die werken op afstand biedt. 

 

Is deelname aan de Kickstarter Facebookgroep verplicht?
Nee. Als je om wat voor reden dan ook niet mee wil of kan doen in de Facebookgroep dan is dat geen probleem. Je krijgt alsnog al het theoretisch materiaal en de praktijkopdrachten toegestuurd. Je mist echter wel de gelegenheid om contact te maken met andere deelnemers en feedback te krijgen van Blueberry medewerkers. 

 

Ik heb geen Facebook. Wat nu?
Dat is geen probleem, Je krijgt alsnog al het theoretisch materiaal en de praktijkopdrachten toegestuurd via email. Wil je toch graag deel uitmaken van de groep dan kun je altijd een tijdelijk Facebook account aanmaken, iets wat ik je zeker aanraadt.

 
Ik had zoveel mensen gesproken die erg enthousiast waren over de workshop. Wat ben ik blij dat ik het nu zelf ook heb gedaan. Ik heb er veel van geleerd, leuke contacten opgedaan en grote stappen kunnen zetten.
— Stephany