Welkom

Fijn dat je er bent

VA Lab is een besloten community voor en door virtual assistants (to be). Een fantastisch fijne en heel actieve groep, waar je veel kunt leren en vrienden voor het leven maakt en ik ben dan ook waanzinnig blij dat je hieraan wilt bijdragen. Dankjewel!

Good to know:

Als lid van deze groep ga je automatisch akkoord met de regels en richtlijnen. Doe je dat niet, dan kun je jezelf verwijderen uit de groep. No hard feelings. 

Contact opnemen met Thamara of een moderator kan via e-mail (valab@blueberrydynamic.nl) of Facebook messenger. Kies je voor contact via Facebook messenger hou er dan rekening mee dat je bericht in eerste instantie bij de bericht verzoeken terecht komt, een inbox die niet dagelijks wordt gecheckt. 

 
VA Lab - de virtual assistant community van Nederland en België
 


ZO HAAL JE HET MEESTE UIT DE GROEP


1. Wees behulpzaam en oprecht! Er bestaat geen betere zelfpromotie dan dat (10.000 keer effectiever, fijner en meer welkom dan het delen van links naar je werk).

2. Deel dingen waar anderen wat aan hebben. Tools waar je lyrisch over bent, succesverhalen of werk waar je zelf niet aan toe komt of geen verstand van hebt. 

3. Wees niet bang om jezelf te laten zien. Stel vragen, niets is gek. Iedereen weet hartstikke veel (ook als je van jezelf misschien denkt dat dat niet zo is) en iedereen heeft juist andere kennis. En we zijn allemaal hartstikke nieuwsgierig. Als jij je iets afvraagt, doen anderen dat ook. So let's share. 

4. Heb geduld. Je vraag wordt altijd beantwoord en je werk wordt altijd opgemerkt. Just don't push it. 
 

Regels & Richtlijnen

 

1.
Promotie van jezelf en van anderen is alleen toegestaan in de daarvoor bestemde thread PROMO BI-MONDAY die om de week op maandag geplaatst wordt. Alle andere in your face of sneaky promotie* wordt zonder waarschuwing verwijderd. VA Lab is een ontzettend actieve groep en als iedereen dagelijks aan promotie doet dan worden vragen niet meer gezien. Daarnaast is de groep juist zo te gek omdat je even niet om de oren wordt geslagen met promotiemateriaal. Trust me, er zijn zoveel betere manieren om jezelf en je werk te laten zien.

* Promotie is: het noemen van producten, diensten, blog posts, trainingen, programma's, webinars, events, affiliate links, delen van links naar eigen werk, etc. 

2.
Wees lief en menselijk. Ook online komt je het verst met vriendelijke communicatie.

3.
Don't be lazy. Geduld is moeilijk en extra inzet soms ook, maar het wordt beloond. Stelt iemand een vraag en heb je het antwoord ooit in een blog post geschreven bijvoorbeeld? Plaats niet de link (want: geen promo's), maar schrijf het antwoord kort opnieuw (want: behulpzaam en fijn en als iemand denkt 'damn, wat slim', dan zoekt hij of zij je vanzelf wel op).

4.
Alles wat je leest in de groep wordt in vertrouwen met je gedeeld. Beschaam dit vertrouwen niet. Het wordt onwijs gewaardeerd als je iemand wilt helpen en als je daarvoor informatie naar buiten wilt brengen dan moet je ALTIJD eerst vragen of iemand daar wel op zit te wachten. Want: assumption is the mother of all fuck-ups en soms zijn de gevolgen van je actie niet te overzien.

5.
Bied jezelf niet aan als ‘werkzoekende’. Iedereen is altijd op zoek naar meer werk en VA Lab is geen marktplaats. Er worden wel regelmatig nieuwe samenwerkingen aangeboden en daar kun je altijd op reageren. 

6.
Virtual assistant stuff only! Een VA is niet per definitie hetzelfde als een secretaresse, personal assistant of management ondersteuner of iets soortgelijks. Er bestaan veel groepen online voor al deze beroepen of categorieën. Een groep voor en door virtual assistants is echter uniek in Nederland en België. Laten we dat zo houden.

7.
Ik, Thamara Zijlstra, heb VA Lab gecreëerd, om je op alle mogelijke manieren zo goed mogelijk te kunnen helpen en daarom zal ik ook regelmatig trainingen, producten en events promoten. Zodat je altijd als één van de eersten op de hoogte bent van gave nieuwe dingen en je jezelf kunt blijven ontwikkelen tot een knalgoede VA. 

8.
Neem deel aan de groep. Ben aanwezig. Kom niet alleen langs tijdens PROMO BI-MONDAY, want dat valt op en is gewoon lame.

9.
Spread the love!

 


(Twee)wekelijkse threads

 

* PROUD BABY TUESDAY

Trots zijn op jezelf, zo retebelangrijk is dat. En het blijkt nog niet zo makkelijk, het is veel easier om te zien wat je allemaal niet (goed) doet in plaats van wel. Super jammer, want er is echt geen twijfel over dat je pretty dang awesome shit doet elke week. De ene keer groot, de andere keer klein, maar iets om trots op te zijn is er altijd.

Wat heb je afgelopen week gedaan waar je supertrots op bent? Er is altijd iets. Altijd. Spreek het uit, want mooie dingen horen te rollen. Wedden dat het mega lekker voelt? En nog beter als we het samen met je kunnen vieren.

PROUD BABY TUESDAY

* FINISH UNFINISHED BUSINESS FRIDAY
Wat heb je de hele week al uitgesteld en kun je zo vlak voor het weekend nog best doen? Noem minimaal één ding en doe het dan ook. Een dikke VA Lab schop onder je kont. It's all about progress baby! 

FINISH UNFINISHED BUSINESS FRIDAY

* PROMO BI-MONDAY (om de week op maandag)

Promoot dingen die waardevol zijn voor anderen. Diensten, producten of events van jezelf of van anderen, blog posts, freebies, challenges, podcasts, video's, etc. Doe dit alleen in de reacties van deze post en uiterlijk t/m middernacht op deze desbetreffende maandag. 

En karmapunten voor het promoten van mensen waar je mee hebt gewerkt en die je fantastisch vindt.

PROMO BI-MONDAY
 
Leer, deel, lach en help jezelf vooruit. Word knalgoed, professioneel en heb ongelooflijk veel plezier tijdens alles wat je doet!
Dankjewel dat je er bent.
— Thamara

Overtredingen

De regels zijn er niet om te bitchen, maar om de steeds groter groeiende en zeer actieve groep prettig te kunnen laten functioneren. Bij het overtreden van één van de regels kun je zonder waarschuwing uit de groep worden verwijderd. No excuses!

Twijfel je of iets wel of niet is toegestaan? Stuur een mail naar valab@blueberrydynamic.nl.

 

dankjewel

VA Lab is een fantastische groep (ja echt, dat zegt iedereen) en ik vind het te gek dat je daar aan wilt bijdragen.

Geniet van VA Lab en leer ervan. 


Thamara
 

VA Lab is een onderdeel van Blueberry Dynamic | Opleiding, Coaching en Resources voor VA's


Website: https://www.blueberrydynamic.nl
Facebook: https://www.facebook.com/blueberrydynamic
Twitter: https://twitter.com/thamarazijlstra
Instagram: https://instagram.com/thamarazijlstra
Linkedin: nl.linkedin.com/in/thamarazijlstra

Moderator: Siona Landveld